Ένα …χρέος έχουμε δώσει σε εισαγωγές

Στοιχεία που δείχνουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας καθώς φαίνεται ξεκάθαρα η “αιμορραγία” χρημάτων καθώς ο πρωτογενής τομέας αδυνατεί να παράξει και να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και στα πιο βασικά προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα εισάγει χοιρινό και βοδινό κρέας, αλλά και γάλα αξίας 442 εκατομμυρίων ευρώ από Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία. Σχεδόν μισό δισ. ευρώ δηλαδή φεύγει από τη χώρα για προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα αλλά σε μικρές ποσότητες.

Στις “τρελές” εισαγωγές που δείχνουν ότι ουσιαστικά στην χώρα μας η παραγωγή είναι ελάχιστη συμπεριλαμβάνονται προϊόντα όπως το χαρτί υγείας για το οποίο δαπανώνται σε εισαγωγές 33 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (εισαγωγές από Ιταλία), προτηγανισμένες πατάτες με κόστος 16,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (εισαγωγή από Γαλλία), αλλά και περίπου 200.000 εκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών από Ισπανία και Κίνα.

Πηγή:newsit.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.