Αλαλούμ…

Δεν βγήκε… λευκός καπνός στην Super League.

Οι ομάδες δεν υπέγραψαν στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ύστερα από τη διαφωνία που σημειώθηκε ανάμεσα στους συλλόγους και η διαδικασία μεταφέρθηκε για την Παρασκευή.

Αυτό που φάνηκε από την αρχή της συνεδρίασης είναι ότι οι ομάδες δεν γίνεται να τα βρουν για τις τρεις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι. Δηλαδή, για μείωση ομάδων, διεξαγωγή πρωταθλήματος δίχως play offs και μείωση 18% των χρημάτων που δίνει η Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ωστόσο, υπήρχε η εκτίμηση ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα ψηφιστεί ούτως ή άλλως και ότι η Λίγκα οδηγείται σε μετωπική με το συνδρομητικό κανάλι και κατά πάσα πιθανότητα στα δικαστήρια για να λυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

Τελικά, δεν ψηφίστηκε η προκήρυξη και σημειώθηκε διαφωνία ανάμεσα στο «Big 4» για το θέμα των play offs και ενώ φαινόταν μέχρι πρόσφατα ότι οι «μεγάλοι» συμφωνούν επί της ουσίας στο εν λόγω ζήτημα.

Η ανακοίνωση της Λίγκας

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 θα συνεχιστεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16:00, στα γραφεία της Super League.

Εμφανώς προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Χρήστος Πανόπουλος κατά την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Το αφεντικό της Ξάνθης αναφέρθηκε στην αναβολή που πήρε το «καυτό θέμα» της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποια εκτίμηση σχετικά με το τι θα συμβεί την Παρασκευή, όπου θα συνεχιστεί το Δ.Σ.

Αναλυτικά:

«Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν δύσκολο, έμοιαζε με μπάχαλο όπως και η γενική συνέλευση. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Συμφωνήσαμε όλοι ότι διαφωνούμε. Αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Όπως γνωρίζετε θα υπάρξει αναβολή για την προκήρυξη. Η θέση της Ξάνθης ήταν να μην υπάρξει αναβολή, αλλά βλέποντας πως το ένα θέμα χτύπαγε το άλλο, αποφασίσαμε να πάει για δυο τρεις μέρες μετά. Θα πρέπει όλοι οι φορείς είτε η Νova, είτε η Σούπερ Λίγκα, είτε κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος. Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ποδόσφαιρο και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Θεωρώ ότι και για ένα χρόνο να υπάρξει ποδόσφαιρο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να σκεφτούν τι γίνεται από εκεί και πέρα. Εγώ δεν βλέπω επόμενη μέρα, στη ζωή όμως δεν πρέπει να λες ποτέ “ποτέ”».

Για το deadline της Παρασκευής:«Την εκτίμησή μου για το τι θα γίνει την Παρασκευή θέλω να την κρατήσω για εμένα. Όμως η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα και δεν θέλω να προδικάσω τίποτα».

Έξαλλος με τις προτάσεις των «μεγάλων» αλλά και την στάση του συνδρομητικού καναλιού εμφανίστηκε και ο Αλέξης Κούγιας κατά την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

«Η ΑΕΛ αποχωρεί εντελώς από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.της Super League. Είναι ο τρόπος να διαμαρτυρηθούμε για αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν. Για άλλη μια φορά χωρίς κανένα σπουδαίο λόγο ανεβλήθη η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, για τους δικούς τους λόγους, δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το οικονομικό κομμάτι του ποδοσφαίρου και δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν ουσιαστικά πριονίζουν και τα ίδια τους τα πόδια. Ό,τι εισηγούνται ή ό,τι αρνούνται να ψηφίσουν έχουν να κάνουν με το ταμείο τους και όχι για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε συνεργασία με το συνδρομητικό κανάλι ουσιαστικά τορπιλίζουν κάθε υγιή προσπάθεια σε όποιον γνωρίζει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Ολοι αυτοί οδηγούν το ποδόσφαιρο στο μηδέν», είπε αρχικά για να προσθέσει
Δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους αλλά για τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ. Μιλάμε 3,5 ώρες και στο τέλος αρκεί η πρόταση ενός υποδούλου στην κυριολεξία σε απόψεις άλλων για να τορπιλιστεί ότι έχουμε αποφασίσει. Αυτό γίνεται μήνες ολόκληρους τώρα.

Δαπανήσαμε το καλοκαίρι μας για να βρισκόμαστε στα γραφεία του κυρίου Πανόπουλου για να αποφασίσουμε οι 12 για το ποδόσφαιρο. Αυτό το μέτωπο των 12 είναι κατά βούληση μέτωπο και δεν γίνεται τίποτα για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται τίποτα για την υγεία του ποδοσφαίρου. Για τους 4 είναι πως θα βγάλουν περισσότερα χρήματα και πως ένα προσωπικό παιχνίδι ιδιοκτητών και πως θα νικήσει ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν υγιείς άνθρωποι, άνθρωποι με απόψεις όπως ο κύριος Κωστούλας, ο κύριος Σπανός. Διατυπώνει απόψεις και ο κύριος Χριστοβασίλης. Οι άλλοι έχουν την νοοτροπία του ραγιά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.