Ανακοινώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας με Βέροια

0

Την Πέμπτη (6/12) ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων τα μέτρα ασφαλείας για το ματς, της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα σε Πλατανιά και Βέροια, την Κυριακή (09/12, 15.00) στα Περιβόλια.

Α Π Ο Φ Α Σ Η
ΘΕΜΑ : «Μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της SUPER LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, μεταξύ των ομάδων ΄΄ΠΛΑΤΑΝΙΑ –  ΒΕΡΟΙΑΣ΄΄ την Κυριακή 09/12/2012 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, στα Χανιά.»
Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Έχοντας υπόψη:
α) Τα άρθρα 41Β, 41Γ, 41Δ & 41Ε του Ν.2725/1999 (Α-121) <<Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις>> όπως προστέθηκαν – συμπληρώθηκαν – τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα.
β)  Τον Ν.4049/2012 ΄΄Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις΄΄.
γ)  Την υπ’αριθμ. 38404 από 18/08/2009 Κ.Υ.Α. <<Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων>> (ΦΕΚ Β΄-1780).
δ) Την υπ’αριθμ. 24560 από 24/07/2009 Κ.Υ.Α.<< Εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων>> όπως τροποποιήθηκε με την 17223 από 14/06/2009 Κ.Υ.Α.
ε) Την υπ’αριθμ. 37914 από 17/08/2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄-1120) <<Όροι και προϋποθέσεις της παρουσίας, εμφάνισης και δραστηριότητας στα γήπεδα ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας των Π.Α.Ε. Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και των Κ.Α.Ε. Α1 Εθνικής Κατηγορίας>>.
στ) Το υπ’αριθμ. 1003/2/63-α΄ από 03/12/2012 έγγραφο μας (πρόσκληση για σύσκεψη).
ζ) Τις απόψεις των εκπροσώπων της Αστυνομίας, των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και των λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, ως αυτές εκφράσθηκαν       στην πραγματοποιηθείσα υπό την αιγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, σύσκεψη την 04/12/2012 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων και το αποτέλεσμα αυτής.
η) Ότι από την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ θα εκδοθούν τρεις χιλιάδες εκατό (3100) εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα.
θ) Το από 04/12/2012 Πρακτικό Σύσκεψης, εκπροσώπων αρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων, σύμφωνα με το οποίο:
Η Π.Α.Ε.ΒΕΡΟΙΑΣ δεν αιτήθηκε να της χορηγηθούν εισιτήρια για φιλάθλους της   καθώς    και   κερκίδα    του    γηπέδου,   προκειμένου   να    χρησιμοποιηθεί   από φιλάθλους της που τυχόν θα προσέλθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Η Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ συμφώνησε να μην χορηγηθούν εισιτήρια σε φιλάθλους της   Π.Α.Ε.ΒΕΡΟΙΑΣ.
Η Αστυνομική Αρχή δια του εκπροσώπου της λαμβάνοντας υπ’όψη:
1.- Την επικινδυνότητα του αγώνα.
2.- Τους εγκυμονούντες κινδύνους για την δημόσια τάξη και ασφάλεια και
3.- Την ακαταλληλότητα του γηπέδου όσον αφορά της δυνατότητα διαχωρισμού των φιλάθλων,
συγκατατέθηκε στο να μην χορηγηθούν εισιτήρια στην Π.Α.Ε.ΒΕΡΟΙΑΣ.
ι) Την υπ’αριθμ. 8096/2012 από 04/12/2012 Άδεια Διεξαγωγής Αγώνα της Ε.Π.Ο.
Κ Α Ι
Αποσκοπούντες στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, τήρησης της τάξης και προστασίας αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων των δύο ομάδων.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1) Η Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ως γηπεδούχος ομάδα θα εκδώσει και διαθέσει με ευθύνη της, αποκλειστικά σε φιλάθλους της, το μέγιστο 3100 εισιτήρια, προοριζόμενα για όλες τις θύρες του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων διαρκείας και των προσκλήσεων, ήτοι: Ένα (1) . δύο (2), τρία (3) και τέσσερα (4) θύρα.
2) Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να καταλάβουν το σύνολο των θέσεων στις κερκίδες του γηπέδου.
3) Με ευθύνη της Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑ, να μην χορηγηθούν εισιτήρια για φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑΣ ούτε συγκεκριμένη θύρα του γηπέδου.
4) Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του γηπέδου Περιβολίων, στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑΣ.
5) Τα λεωφορεία των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, μετά την αποβίβαση των αθλητών και συνοδών, να αποχωρήσουν και να σταθμεύσουν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος ΄΄LIDL΄΄.
6) Με μέριμνα της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑ τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας, να φιλοξενηθούν στην θύρα των επισήμων  του γηπέδου Περιβολίων.
7) Οι θύρες του γηπέδου Περιβολίων να ανοίξουν δύο (2) ώρες πριν την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, ήτοι την  13:00 ώρα της 09/12/2012.
8) Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων να μεριμνήσει όπως την ημέρα του αγώνα και πριν την έναρξη των αστυνομικών μέτρων να διατεθεί στο γήπεδο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να μεριμνήσει όπως την ημέρα του αγώνα και πριν την έναρξη των αστυνομικών μέτρων να διατεθεί στο γήπεδο ασθενοφόρο.
9) Η προσέλευση των φιλάθλων του ΠΛΑΤΑΝΙΑ να γίνει μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
10) Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους σε δύο ή τρείς ζώνες περιμετρικά του γηπέδου Περιβολίων, ώστε να αποκλειστεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.
11) Να αποκλειστεί η πρόσβαση και η είσοδος στο γήπεδο Περιβολίων φιλάθλων που δεν διαθέτουν ονομαστικό ή σφραγισμένο από το Α.Τ. Χανίων εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
12) Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να φέρουν  μαζί  τους  πέραν   του   εισιτηρίου   που  θα  κατέχουν  και  την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους ή άδεια διαμονής εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς.
13) Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς σε γυάλινες, μεταλλικές κ.λ.π. συσκευασίες πλην πλαστικών και χάρτινων, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.
14) Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο Περιβολίων φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με υβριστικό/προκλητικό ή αντεθνικό περιεχόμενο, σε ελληνικό ή ξενόγλωσσο κείμενο, καθώς και τα φέροντα στηρίγματα (κοντάρια).
15) Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό τα οποία περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.
16) Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο Περιβολίων την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑ πριν από την ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων.
17) Αμφότερες οι Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑΣ μέχρι την 10:00 ώρα της Παρασκευής 07/12/2012 να γνωστοποιήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και στο φαξ 2821028740 ή 2821028739 τα ακόλουθα στοιχεία:
α) Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ’ αυτά, καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο-κινητό), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για την συνοδεία τους και καθοριστεί το δρομολόγιο μετάβασης τους στην αθλητική εγκατάσταση.
β) Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων – υπευθύνων τους, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία-συνεργασία με τον Επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.
γ) Η Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να προσλάβει σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’αριθμ. 38404 από 18/08/2009 Κ.Υ.Α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» σαράντα (40) άτομα προσωπικό ιδιωτικής ασφαλείας για την λήψη Αστυνομικών μέτρων από ώρα 15:45 της 16/09/2012, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 4 1Δ του Νόμου 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις του προσωπικού και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, στη Δ.Ε.Α.Β. και στη Διοργανώτρια Αρχή στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.
δ) Ειδικότερα τα καθήκοντα του προσωπικού-ασφαλείας είναι τα ακόλουθα:
-Η τήρηση της ευταξίας στους χώρους κίνησης και στις θέσεις των φιλάθλων εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.
-Η τήρηση της ευταξίας στους χώρους στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, η καθοδήγηση των εισερχομένων στους χώρους αυτούς οχημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η στάθμευση τους στους προβλεπόμενους χώρους και να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση και η επιτήρηση των χώρων αυτών προς αποφυγή φθορών ή άλλων έκνομων ενεργειών,
– Η μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν φίλαθλοι στους διαδρόμους που βρίσκονται ή οδηγούν στις κερκίδες της αθλητικής εγκατάστασης, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη είσοδο – έξοδο από τους χώρους αυτούς, αλλά και την άμεση διαφυγή σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης της εγκατάστασης, λαμβάνοντας προς τούτο κάθε πρόσφορο μέτρο.
– Η τήρηση της ευταξίας στους χώρους στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατευθύνοντας τα οχήματα και αποτρέποντας την παράνομη στάθμευση αυτών, εξασφαλίζοντας την στάθμευση των οχημάτων στους προβλεπόμενους χώρους και επιτηρώντας τους χώρους αυτούς προς αποφυγή φθορών ή άλλων εκνόμων ενεργειών,
– Η μέριμνα για την ασφαλή είσοδο των φιλάθλων εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας και κατευθύνοντας αυτούς στις προβλεπόμενες θύρες,
– Η επιτήρηση περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης, για την αποτροπή εισόδου φιλάθλων χωρίς εισιτήριο ή ευρισκομένων σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, καθώς και απαγορευμένων – επικινδύνων αντικειμένων.
– Η τοποθέτηση των φιλάθλων στις κερκίδες των αθλητικών εγκαταστάσεων και η μέριμνα για την αποτροπή εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.
– Η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε διαφορετική θέση από αυτή που προβλέπεται στο εισιτήριο τους.
– Ο έλεγχος εισόδου και παραμονής των δικαιούμενων ατόμων στον αγωνιστικό χώρο.
– Η έρευνα των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, πριν την είσοδο σε ‘αυτή των φιλάθλων, προς εντοπισμό απαγορευμένων αντικειμένων (βεγγαλικά, καπνογόνα, πυροτεχνήματα κλπ).
– Ο έλεγχος ότι ο κάτοχος του εισιτηρίου είναι ο αναγραφόμενος σε αυτό, όπου αυτό προβλέπεται.
– Η αποτροπή εισαγωγής στις αθλητικές εγκαταστάσεις μη επιτρεπομένων αντικειμένων από τους φιλάθλους.
– Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης άφιξης και αναχώρησης των αθλητικών αποστολών από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
– Η διασφάλιση της ακώλυτης πρόσβασης και αποχώρησης προς και από τον αγωνιστικό χώρο των αθλητών, των διαιτητών και λοιπών παραγόντων της αθλητικής συνάντησης,
–  Η  απομάκρυνση  πανό  –  ανακοινώσεων  με  υβριστικά  ή  ρατσιστικά  συνθήματα  ή χαρακτηρισμούς και εμβλήματα ή παρόμοια αντικείμενα που προάγουν τη βία και το ρατσισμό.
18) Οι Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑΣ με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας Απόφασης.
19) Το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων να είναι κατάλληλο από κάθε πλευρά ασφαλείας, απομακρύνοντας τυχόν αντικείμενα που ευρίσκονται περιμετρικά ή εντός αυτού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οπαδούς για την πρόκληση υλικών ζημιών ή και σωματικών βλαβών, ερχόμενοι σε απευθείας συνεννόηση και συνεργασία με διαχειριστές γηπέδου.
20) Να ευρίσκονται και να κινούνται στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο μόνο όσοι έχουν την προβλεπόμενη άδεια πρόσβασης.
21) Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μια (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης συνοδευόμενες από αστυνομική δύναμη.
22) Ο εκπρόσωπος της SUPER LEAGUE επισήμανε την σπουδαιότητα του αγώνα και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ασφαλείας κατά την άφιξη και αποχώρηση των ομάδων και για την ευταξία στο χώρο των αποδυτηρίων.
23)  Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 41Γ και παραγράφους 3 και 9 του άρθρου 41Δ και του άρθρου 41Ζ του Ν.2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Ο
Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
Αστυνομικός Διευθυντής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.