Αυλαία για τις χειμερινές Ακαδημίες εκμάθησης κολύμβησης

Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/7) στο κολυμβητήριο Χανίων, έπεσε η αυλαία για τις Ακαδημίες εκμάθησης κολύμβησης για την περίοδο 2014/15.

 

Τα δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθαίνοντας το σωστό τρόπο κολύμβησης και έχοντας για πρώτη τους φορά επαφή με το νερό και την πισίνα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν επίδειξη των κολυμβητικών στιλ και να κερδίσουν το χειροκρότημα από τους γονείς τους.

 

Υπεύθυνη των προγραμμάτων, που αναμένεται να συνεχιστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο ήταν η Ράνια Κουμουρίδη, η οποία δήλωσε τα εξής: «Ήταν η τελευταία γιορτή για φέτος και πιστεύω ότι εξελίχθηκε πολύ καλά γιατί είχαμε καιρό ν’ απολαύσουμε τα παιδιά με ηρεμία και χωρίς πίεση. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν όλη τη χρονιά η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και γι’ αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ τους γονείς και τα παιδιά. Θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας όλο τον χειμώνα και σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες που είχαμε, πιστεύω ότι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Ευχόμαστε να συνεχίσουν και του χρόνου όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται».

 

Ο έφορος του Τμήματος Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Στέφανος Καβαλιεράκης σημείωσε από την πλευρά του: «Οι Ακαδημίες εκμάθησης είναι το σχολείο όπου τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σ’ επαφή με το νερό και την πισίνα μαθαίνοντας να κολυμπούν και από εκεί και πέρα, μεγαλώνοντας, ενσωματώνονται σε όλα τα Τμήματα του Ναυτικού Ομίλου. Οι Ακαδημίες λειτουργούν όλο τον χειμώνα τα τελευταία χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη διαδρομών. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να φιλοξενούσαμε πιο πολλά παιδιά, αλλά προσπαθούμε με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε όλοι, τουλάχιστον να μην στερήσουμε από τα παιδιά την πισίνα, την εκμάθηση και τη χαρά της επαφής με το νερό.

 

Ευτυχώς καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια οι Ακαδημίες να μπορούν να λειτουργούν πάρα πολύ καλά. Εννοείται ότι ο αριθμός δεν είναι όπως πριν από 5 ή 10 χρόνια, παρόλα αυτά παραμένει πολύ μεγάλος. Πιστεύουμε ότι και του χρόνου θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να τροφοδοτήσουμε τις μεγάλες ομάδες, οι επιτυχίες των οποίων είναι γνωστές».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.