Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο αθλητισμός

0

Την ώρα που τα βλέμματα πέφτουν επάνω στην ήττα του Πλατανιά από την ΑΕΚ και στην αναμέτρηση του Α.Ο.Χ με τον Φωστήρα για το κύπελλο την Πέμπτη, μια ομάδα της Πόλης εκπέμπει SOS και δεν είναι άλλη από την ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Χανίων.

Έναν ιστορικό σύλλογο για το άθλημα που έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της υδατοσφαίρισης, καθώς τα ταλέντα από τις ακαδημίες δεν του λείπουν για χρόνια, ενώ οι αθλητές του πλαισιώνουν τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών. Μην μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου γιατί αν καταμετρήσουμε επιτυχίες σίγουρα δεν θα μας φτάνουν δύο ιστοσελίδες σε χώρο.

Το θέμα γνωστό από πέρσι, πρόβλημα με το κλειστό κολυμβητήριο Χανίων το οποίο είναι η προϋπόθεση ώστε ο Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES να πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας υδατοσφαίρισης.

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων έχει αναφερθεί ότι λύση θα βρεθεί, από την πλευρά της Ομοσπονδίας σίγουρα δεν θέλουν τον Ν.Ο.Χ. εκτός πρωταθλήματος, εμείς ως φίλαθλοι θέλουμε κύριοι να τελειώσουν τα ψέματα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που φέρνει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Δεν μπορούν να δαπανώνται τόσες χιλιάδες ευρώ για ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις Ανώνυμων Εταιριών και τα υπόλοιπα αθλήματα να αφήνονται ώστε να φυτοζωούν. Αθλήματα που δουλεύουν σωστά χρόνια στις ακαδημίες τους και αν είχαν την στήριξη θα έκαναν θαύματα. Δεν λέμε να μην γίνουν γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά κοιτάξτε  πολύ περισσότερο τον ευρύτερο αθλητικό κόσμο της πόλης των Χανίων αλλά και του Νομού γενικότερα.

Χθες ο ΣΦΠΧ στο βόλεϊ ξεκίνησε με νίκη κι αν μπορέσει να στηριχθεί από κάποιους ανθρώπους γιατί να μην κάνει το μεγάλο άλμα κάποια στιγμή. Ο Ν.Ο.Χανίων έχει αποδείξει τόσα χρόνια όπως λέει και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ότι είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους με προσφορά σε όλα τα αθλήματα με τα οποία ασχολείται.

Ο αθλητισμός όμως δεν έχει ανάγκη την στήριξη μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο επιχειρηματία, από τον απλό φίλαθλο ως τον δημοσιογράφο. Προβάλουμε τον αθλητισμό με υγεία αφαιρώντας κάθε τι που του προκαλεί καρκίνωμα και το απομονώνουμε, ΌΧΙ για εμάς κύριοι αλλά για τα παιδιά μας ώστε να αποκτήσουν επιτέλους τον οργανωμένο αθλητισμό που στερηθήκαμε εμείς λόγω βλακείας τόσα χρόνια.

Λειτουργούμε το Κολυμβητήριο Χανίων για αρχή ώστε εκεί να στεγαστούν και να δουλέψουν ήσυχα όλα τα τμήματα υποδομής του Δήμου, δίχως τα παιδιά μας και οι αθλητές της πισίνας να ξενιτεύονται και σε κάθε τους αγώνα ας το γεμίζουμε το κλειστό, γιατί η καλύτερη ζεστασιά προς τους αθλητές είναι αυτή των φιλάθλων και των γεμάτων εξεδρών.

Ελπίζω σήμερα, 29/10 (Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου ώστε να αποφασίσει για την λειτουργία ή μη του κολυμβητηρίου), να είναι μια μέρα ενός καινούριου ξεκινήματος για τον αθλητισμό στην πόλη των Χανίων. Ευχόμαστε να βρεθεί η λύση και Ν.Ο.Χ. να λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο των ανδρών. Από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι μας απλά το Σαββατοκύριακο ή μεσοβδόμαδα κάποτε, όταν κοιτάτε το πρόγραμμα, ρίξτε και μια ματιά σε πόλο, χάντμπολ, βόλεϊ, πίνγκ πόνγκ, τένις, στίβο γιατί κι αυτά τα τμήματα σας χρειάζονται το ίδιο με το ποδόσφαιρο.

Απάντηση