«Δεν παίρνω κι όρκο ότι θα ξεκινήσουμε στις 28 Οκτωβρίου…»

Ο νομικός σύμβουλος της Football League, Αντώνης Βουγίδης θέλει να πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου.

Κατάσταση… τρέλας χαρακτήρισε αυτή που επικρατεί στη Football League ο Αντώνης Βουγίδης. Ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής φιλοξενήθηκε στον «Yellow Radio» και μίλησε για τον έλεγχο που θα γίνει από την ΕΕΑ και τα προβλήματα της κατηγορίας. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν βάζει το χέρι του στη φωτιά πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου είπε: «Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, αλλά ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα».

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Football League:

«Δεν είναι μόνο στην Football League, είναι όλο το ποδόσφαιρό μας σε μια κατάσταση ανασυγκρότησης και τα προβλήματα είναι γενικά, οπότε και στη Football League έρχονται τα απόνερα. Εφόσον είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, φυσικά, και μιλάμε για μια κατάσταση τρέλας.

Για το αν μπορεί να ξεκινήσει η Football League χωρίς την ΕΕΑ είπε:

«Ο νόμος προβλέπει μια άλλη διαδικασία, δηλαδή οι ομάδες να καταθέτουν τους φακέλους τους για να πάρουν μια σχετική έγκριση για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, κάποιος πρέπει να τις ελέγχει. Εμείς δεν προβλέπεται να την έχουμε αυτήν την δυνατότητα και μια συγκεκριμένη επιτροπή να τους ελέγχει, στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΕΑ. Ελέγχει ποιες ομάδες τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να τους παραχωρήσει την άδεια.

Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει εγκριθεί καμία ομάδα και μετά όταν βγουν ένα σωρό προβλήματα να λέμε ότι δεν τους έλεγξε κανένας. Δεν είναι σωστό να μπει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα χωρίς εγγυητική, γιατί μετά μένουν ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και δημιουργούνται άλλα τόσα προβλήματα. Πρέπει κάπου να διασφαλιστεί αυτή η διοργάνωση. Θα κάναμε και μόνοι μας αυτή την δουλειά αλλά εφόσον υπάρχει η ΕΕΑ, καλώς ή κακώς ελέγχονται από εκεί οι ομάδες».

Αν θα μπορούσε κάποια στιγμή τη δουλειά της ΕΕΑ να την κάνει η Football League:

«Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να το περνούσαμε στο καταστατικό μας και να ελέγχουμε εμείς τις ομάδες, αλλά εκεί θα έμπαιναν άλλα προβλήματα, ο γνωστός του γνωστού κ.λπ. γι’ αυτό υπάρχει ένα όργανο ανεξάρτητο από εμάς. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν σε μια ομάδα όπως οι πληρωμές σε ποδοσφαιριστές, τα μετοχολόγια, οι εγγυητικές κ.λπ. και θεωρούμε ότι αφού στην ΕΕΑ υπάρχουν οι δικαστές ότι είναι καλύτερα».

Για το αν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να πάρουν υπόψη την επιτροπή:

«Δε νομίζω ότι μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να πάρουν υπόψη την επιτροπή, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπό την πίεση του χρόνου θα γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και θα παίζουν οι ομάδες Τετάρτη-Κυριακή, οι άνθρωποι έχουν χιλιάδες προβλήματα να λύσουν».

Για τις ομάδες:

«Έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι ομάδες και θεωρούνται επαγγελματικές, αλλά δεν έχουν τα έσοδα για να θεωρούνται επαγγελματικές. Μια ομάδα πρέπει να έχει ένα μπάτζετ 600-700 χιλιάρικα για να βγάλει το πρωτάθλημα και κάποιοι αναγκάζονται να τα βάζουν από την τσέπη τους, γιατί έσοδα δεν υπάρχουν. Κάποιοι ξεκινούν και λένε θα τα βρουν στην πορεία, θα βρουν κάποιον χορηγό η κάποιον να τους βοηθήσει».

Αν υπάρχει κάποια εξέλιξη από το Υπουργείο:

«Η πληροφορία που έχουμε από το Υπουργείο είναι ότι έγινε ανασυγκρότηση της επιτροπής, ορίστηκαν νέοι δικαστές και ότι μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν και αν όλα πάνε καλά στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα».

Αν έχει βρει χορηγία η Football League:

«Είναι σε συζητήσεις ο πρόεδρος με χορηγούς και άμα ευοδωθούν θα έχουμε πιστεύω κάποια εξέλιξη σύντομα».

Αν βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Οκτωβρίου:

«Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, αλλά ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.