Εξηγήσεις Γκαγκάτση για την δίωξη

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, έχει πάει η υπόθεση του Βασίλη Γκαγκάτση, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρήματα από κονδύλι της UEFA που φέρονται να κατέληξαν στον λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ και όχι για την κατασκευή γηπέδου στην Ηλεία, μετά τις πυρκαγιές του 2007.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, έδωσε διευκρινίσεις μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και τόνισε ότι του έχει ασκηθεί δίωξη για το αν υπήρχε όρος για μπόνους στο συμβόλαιο του Ότο Ρεχάγκελ.

Μάλιστα, για ακόμα μία φορά, επεσήμανε ότι όχι μόνο το συγκεκριμένο γήπεδο έγινε κανονικά, στα εγκαίνια του οποίου είχαν βρεθεί μάλιστα και εκπρόσωποι της UEFA, αλλά δόθηκαν από την ΕΠΟ επιπλέον χρήματα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Όπως ανέφερε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα, έχει όλα τα αποδεικτικά έγγραφα, τα οποία θα καταθέσει ενώπιον του εδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις του Βασίλη Γκαγκάτση στον ΣΠΟΡ FM

«Το ποσό είναι ένα εκατ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή 600.000 ευρώ. Το γήπεδο κατασκευάστηκε και στα εγκαίνια παραβρέθηκε εκπρόσωπος της UEFA. Η ΕΠΟ δεν έδωσε μόνο 600.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον χρήματα για τις εξέδρες, τον ηλεκτροφωτισμό και άλλες κατασκευές. Η δίωξη ασκήθηκε γιατί εκείνο το ποσό, για ένα μήνα, μετά την επίτευξη της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στο Euro 2008, είχε δοθεί ως μπόνους στον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ. Τα προκριματικά τελείωσαν τον Οκτώβριο του 2007 και η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο, έχοντας τη μεγαλύτερη συγκομιδή από όλες τις ομάδες.

Ήταν μια συμβατική υποχρέωση, η οποία προβλεπόταν και το 2001 στην αρχική σύμβαση για την πρόκριση στο EURO 2004 και στη σύμβαση του 2003 για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2006, που δεν επετεύχθη και το 2006 για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2008, όπως και στη σύμβαση για το Μουντιάλ του 2010. Δεν είναι δυνατό να μην προβλέπεται μπόνους πρόκρισης σε μια εθνική ομάδα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, η προκαταρκτική εξέταση έχει καταλήξει ότι το έργο έγινε, όπως και ότι η Ομοσπονδία είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για μικρό χρονικό διάστημα εκείνα τα χρήματα για κάποιες δικές της ανάγκες. Αυτό που ψάχνουν πλέον είναι το προβλεπόταν μπόνους στο συμβόλαιο του κυρίου Ρεχάγκελ, όχι μόνο τότε, αλλά σε όλες τις συμβάσεις. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν τέτοια μπόνους στα συμβόλαια των ομάδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου. Και τώρα ο κύριος Σκίμπε, που υπογράφει νέο συμβόλαιο, αν η εθνική ομάδα προκριθεί στα τελικά του EURO 2020, θα πάρει ένα τέτοιο μπόνους.

Το θέμα είναι ότι στην προκαταρκτική δεν με είχαν ρωτήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα θα πάω στον ανακριτή κύριο Ανδρεάδη και θα τα καταθέσω όλα. Θυμίζω, τέλος, ότι για το χρονικό διάστημα που μιλάμε, η Ομοσπονδία δεν επιχορηγείτο από την Πολιτεία ούτε ένα ευρώ, όπως επίσης ότι από την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2008, η ΕΠΟ πήρε από την UEFA 7,5 εκατ. ευρώ, συν 1,5 εκατ. ευρώ από τους χορηγούς. Γιατί δεν ψάχνουμε αν τα χρήματα δόθηκαν αλλού, αλλά γιατί δόθηκαν στον Ότο Ρεχάγκελ».

Πηγή:sport-fm.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.