Επτά εμβληματικά κινηματογραφικά λογότυπα

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μόλις ξεκινά μια ταινία, σχεδόν από τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου. Πόσα ξέρουμε όμως, πραγματικά, για τα διάσημα λογότυπα των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο και την ιστορία πίσω από τη δημιουργία τους;

Από τη λαμπαδηφόρο γυναίκα της Columbia μέχρι το μικρό αγόρι που ψαρεύει από το φεγγάρι στη DreamWorks και το θρυλικό λιοντάρι της MGM, αυτές είναι οι ιστορίες μερικών από τα πλέον ιστορικά logo των κινηματογραφικών στούντιο.

Σε διαφορετικές στιγμές στην ιστορία της Columbia, η νεαρή γυναίκα που πρωταγωνιστεί στο logo της ήταν: ντυμένη ως Ρωμαία στρατιώτης (1924), χτενισμένη μεγαλοπρεπώς (1928-1936) και τυλιγμένη με την αμερικανική σημαία (1936-1976). Για τη σημερινή μορφή της ευθύνεται ο εικονογράφος Michael Deas, ο οποίος ανασχεδίασε ριζικά το logo της Columbia το 1922 χρησιμοποιώντας ως μοντέλο του μια νοικοκυρά από τη Λουιζιάνα, δίνοντάς του τη μορφή της Γυναίκας με τη Δάδα που βλέπουμε σήμερα.

To 1916, o Howard Dietz, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Goldwyn Pictures, δημιούργησε τη βασική εκδοχή του λογότυπου που γνωρίζουμε σήμερα. Ένα περήφανο λιοντάρι, περιτριγυρισμένο από ένα χρυσό δαχτυλίδι και φιλμ κάμερας, με την επιγραφή «Ars Gratia Artis» (δηλαδή «Τέχνη για χάρη της Τέχνης»). Επτά διαφορετικά λιοντάρια έχουν κινηματογραφηθεί για λογαριασμό του logo, με τελευταίο τον Leo, το 1957.

Περισσότερα στο www.huffingtonpost.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.