Ερασιτέχνης ΟΦΗ:»Δεν έχουμε καμία ευθύνη»

xhmeris__main

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννιά χρόνια, δηλαδή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 έχει να γίνει συντήρηση στο «Γεντί Κουλέ». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, στο sport-fm.gr μετά την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του συλλόγου του Ηρακλείου που έγινε το μεσημέρι και ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές!
Ο «ισχυρός» άνδρας του Ερασιτέχνη έριξε ευθύνες στην ΠΑΕ για την συντήρηση που δεν έχει γίνει καθώς -όπως υποστήριξε- κάθε χρόνο υπογράφεται σχετική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του γηπέδου.
Ο κ. Ξημέρης -επίσης- άφησε σαφείς αιχμές για την ευθύνη που έχουν οι διοργανώτριες Αρχές, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης που χορηγούν άδεια χρήσης του γηπέδου!
Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης στο sport-fm.gr
-Για την πτώση του πυλώνα ηλεκτροδότησης του γηπέδου «Θ. Βαρδινογιάννης» :
«Σταθήκαμε τυχεροί που δεν είχαμε θύματα. Πραγματικά ήταν θαύμα και πιστεύω πως έβαλε το χέρι της η Αγία Βαρβάρα που η εκκλησία της είναι κοντά στο γήπεδο. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως αυτό συνέβη μετά από δυνατούς ανέμους και πολλά μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες».
-Για το που αποδίδει τις ευθύνες:
«Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα παλιό γήπεδο, όπως του ΠΑΟΚ και του Άρη, με αποτέλεσμα να μην έχουν άδειες καταλληλότητας, ενώ θα έπρεπε να έχουν. Αυτή, όμως, την ζητάει ο χρήστης του γηπέδου, δηλαδή η ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης, κάθε χρόνο υπογράφεται ένα συμφωνητικό ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη με το τελευταίο να έχει υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου 2013. Έτσι, η ευθύνη της συντήρησης βαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ ΟΦΗ.
Ο Ερασιτέχνης δεν έχει καμία ευθύνη για την συντήρηση, αλλά δεν έχει κιόλας την οικονομική δυνατότητα για να την πραγματοποιήσει. Βέβαια, ευθύνη έχει η περιφέρεια Κρήτης που δεν παρείχε άδεια καταλληλότητας, αλλά και η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και η Αστυνομική Διεύθυνση, αφού πριν από κάθε αγώνα δίδεται άδεια διεξαγωγής και από τις τρεις συγκεκριμένες αρχές».
-Για το πότε είχε γίνει η τελευταία συντήρηση:
«Είχε γίνει το καλοκαίρι του 2004, επειδή τότε το “Γεντί Κουλέ” είχε ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.