Η ημερομηνία των Play Off δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα

epo-logo-600

Η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης διεξαγωγής των Play Off δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα ως προς την αδειοδότηση των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτά, αλλά κυρίως της ίδιας της διοργάνωσης, καθώς στις 31/05 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής της λίστας των αδειοδοτημένων ομάδων από την ΕΠΟ προς την UEFA.

Και μπορεί ο υπεύθυνος του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, να μην προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις, αφού λόγω της ρήτρας εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να προβεί σε τέτοιες, ήταν όμως ξεκάθαρος, μιλώντας στον Sentra FM.

«Θα πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τις 31 Μαϊου, ακόμα και στο δεύτερο βαθμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε τη λίστα με τις αδειοδοτημένες ομάδες στην UEFA μέχρι τις 31 Μαϊου» τόνισε χαρακτηριστικά, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον η τελευταία αγωνιστική των Play Offs κινδυνεύει να διεξαχθεί με ομάδα ή ομάδες που πιθανότατα μπορεί και να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ολα αυτά, βέβαια, υπάρχουν ως σενάρια από τη στιγμή που η Super League επέλεξε να προχωρήσει η διεξαγωγή των Play Offs και μετά το τέλος τους να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση.

Ο κ. Δημητρίου δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να πρέπει να προσκομίσει εγγυητική ύψους 12 εκ. ευρω προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια για τη νέα σεζόν, ενώ δεν σχολίασε και τα αντίστοιχα σενάρια για τον Παναθηναϊκό και την ακόμα μεγαλύτερη εγγυητική ύψους 15 εκ. ευρώ, που σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Sentra FM, ισχυρίζονται από την ΕΠΟ ότι πρέπει να προσκομιστεί, ενώ από την πλευρά των πρασίνων τονίζουν ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δημητρίου στον Sentra FM:

Για το αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η ΑΕΚ θα χρειαστεί εγγυητική επιστολή ύψους 12 εκατ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός 15 εκατ. και αν όλα τα στοιχεία θα δίνονται στη δημοσιότητα: «Όχι, δεν θα δίνονται όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Ο κ. Σαρρής και η ΕΠΟ λένε ότι σε περίπτωση ανακριβειών, λανθασμένης πληροφόρησης, εσκεμμένης ή μη, τότε και μόνο τότε θα δίνονται τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Δεν μπορώ να πω ο,τιδήποτε για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, γιατί οι πληροφορίες είναι καθαρά εμπιστευτικές μεταξύ της Ομοσπονδίας και των ομάδων. Τώρα, αν με το πέρας της αδειοδότησης και μετά από απόφαση, μια ΠΑΕ ισχυριστεί ότι αδικήθηκε, ότι ο φάκελος ήταν πλήρης για δημιουργία εντυπώσεων, τότε τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω όσα λέτε για τις δύο ομάδες. Η ρήτρα εμπιστευτικότητας υπάρχει για να τηρείται».

Για το αν θα υπάρχουν προβλήματα και φέτος: «Τα προβλήματα θα παραμείνουν τα ίδια, με την έννοια ότι προβλήματα ετών δεν είναι δυνατόν να φτιάξουν μέσα σε ένα χρόνο. Είναι φύσει αδύνατον. Όταν οι ομάδες έχουν συσσωρευμένες ζημιές πολλών προηγουμένων χρήσεων, η κατάσταση αυτή δεν αντιστρέφεται σε 1 χρόνο μέσω καλής διαχείρισης. Μόνο μέσω εισροής κεφαλαίων θα μπορούσε να αλλάξει άρδην το κλίμα».

Για το αν θα είναι πιο χαλαρά φέτος τα κριτήρια αδειοδότησης: «Τα κριτήρια παραμένουν ίδια με πέρυσι, με μόνη διαφοροποίηση στο σκέλος της ποινής. Τα κριτήρια και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι ίδια, αδιαπραγμάτευτα. Η ποινή για την Ευρώπη είναι η μη συμμετοχή, ενώ για τις εγχώριες η ποινή είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών με τον τρόπο που έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, όπως έγινε και πέρυσι».

Για το αν οι αδειοδοτήσεις θα δοθούν πριν ή μετά τα πλέι οφ: «Θα πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τις 31 Μαϊου, ακόμα και στο δεύτερο βαθμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε τη λίστα με τις αδειοδοτημένες ομάδες στην UEFA μέχρι τις 31 Μαϊου».

Για το πόσες ομάδες κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια: «Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, σίγουρα υπάρχουν προβλήματα. Ξέρω ότι δυσχεραίνω το έργο σας, αλλά δεν μπορώ να πω και είναι δυσχερής και η θέση μου. Δεν μπορώ να κάνω περιπτωσιολογία».

Για το αν μια προβληματική ΠΑΕ μπορεί να συμμετέχει στα πλέι οφ: «Τι λέει η σχετική απόφαση; (σ.σ. του επισημαίνεται πως λέει ότι μπορεί). Ε, άμα το λέτε εσείς…»

Για το τι θα γίνει στην περίπτωση που μια ομάδα παίξει στα πλέι οφ αλλά στη συνέχεια δεν πάρει άδεια: «Φαντάζομαι την ακολουθεί η επόμενη. Αυτό δεν είναι δικό μας θέμα. Εμείς κοιτάζουμε τους φακέλους. Η αξιολόγηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο είτε είναι η πρώτη είτε η τελευταία ομάδα. Αρα τα διαδικαστικά, τα πλέ ιοφ, τα πριν και μετά δε μας ενδιαφέρουν. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι για τα πλέι οφ».

Για το αν υπάρχει βελτίωση στις ομάδες σε σχέση με πέρυσι: «Είναι ανά περίπτωση. Υπάρχουν ομάδες με σταθεροποιητικές στάσεις, κάποιες που έχουν χειροτερέψει και κάποιες με ελαφρά βελτίωση. Όπως σας είπα και πριν, επειδή είναι σημαντικά τα προβλήματα, δεν μπορεί να γίνει προσαρμογή μέσα σε ένα χρόνο».

Για το αν υπάρχουν πιέσεις στα μέλη της επιτροπής: «Δεν μπορώ να μιλήσω για την επιτροπή, γιατί εγώ δεν είμαι μέλος της. Εγώ εισηγούμαι στις επιτροπές ως διευθυντής. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά δεν θέλω να πιστεύω ότι ασκούνται πιέσεις στις επιτροπές. Σε μένα δεν ασκούνται πιέσεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.