Η πιο θολή μέρα…

Ένα -ακόμα- δύσκολο καλοκαίρι ήρθε για τον Αθλητικό Όμιλο Χανιά. Η απογοήτευση είναι διάχυτη σε όλους και δυστυχώς επί του παρόντος δεν διαφαίνεται λύση.

Οι νυν διοικούντες πρέπει να θεωρούνται παρελθόν αλλά και οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν υπάρχουν πουθενά. Η φραστική επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή στο γήπεδο Περιβολίων ο ένας από τους μετόχους Δημήτρης Βιριράκης είναι ενδεικτικό της κατάστασης.Δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που καταλογίζουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε όλους αυτούς που κρατούν τα «κλειδιά» της ομάδας και τα «μοιράζουν» κατά το δοκούν.

Αυτές,όμως, μπορεί να είναι μόνο λυπηρές διαπιστώσεις.Το αύριο φαίνεται εξαιρετικά νεφελώδες καθώς κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες ενός σωματείου που έχει πιάσει πάτο. Οι οφειλές προς τρίτους, τέταρτους και πέμπτους είναι άγνωστες και ουδείς προτίθεται να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν δεν γνωρίζει ούτε τι υποχρεώσεις υπάρχουν αλλά ούτε και αυτές που μπορεί να προκύψουν.

Η παραδοσιακά -κάθε καλοκαίρι- περιρρέουσα φημολογία περί χρηματοδοτών εξ΄Αθηνών με την εμπλοκή ντόπιων παραγόντων έχει αποδειχτεί ότι ποτέ-σχεδόν-δεν είχε βάση και απλά εξυπηρετεί συμφέροντα και δίνει χρόνο σε αυτούς που απλά δεν έχουν λύση.

Οι δηλώσεις Γκάτζιου -χωρίς πάντως να λέει και ολόκληρη την αλήθεια- δηλώνει την πλήρη αποσύνθεση ενός σωματείου που, τρία χρόνια πριν, είχε χάσει το μπαράζ ανόδου στη Superleague για ένα γκολ.

Μέσα σε όλα και το επίσης αδιαφανές τοπίο περί μετοχικού κεφαλαίου όπου πειστική απάντηση δεν υπάρχει-ακόμα- ούτε για το ύψος του,ούτε για τις αυξήσεις του. Κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το όποιο ενδιαφέρον του όποιου επενδυτή.

Η απέχθεια του απλού φιλάθλου-οπαδού προς όλα τα συμβαίνοντα-όχι μόνο φέτος για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς- είναι παραπάνω από εμφανής με τις άδειες κερκίδες-με βάση την δυναμικότητα της ομάδας- καθ’ όλη τη σεζόν.

Η ζημιά που έγινε με τις αποχωρήσεις-προσφυγές θα φανεί πόσο σημαντική είναι όταν ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας αγωνιστικής περιόδου ενώ η εξεύρεση χορηγών-τοπικών ή μη- μοιάζει σαν να ψάχνεις νερό στην έρημο.

Η στιγμή είναι πολύ δύσκολη.Χωρίς διοίκηση,γήπεδο, χωρίς προπονητές, παίκτες, ακαδημίες και ενθουσιώδη κόσμο και κυρίως χωρίς πλάνο για την επόμενη μέρα, το μέλλον του ιστορικού Αθλητικού Ομίλου Χανιά φαντάζει-μακάρι να κάνουμε λάθος- πιο δυσοίωνο από ποτέ.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.