Η υστεροφημία ενός έντιμου βίου…

«Φοβάμαι ότι η συνέχεια θα είναι δραματική…» ήταν η επωδός του Γιάννη Χατζηνικολάου στην συνέντευξη τύπου με τη ΑΕΚ,όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της ομάδας του Πλατανιά.

Και προσοχή.Αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που βιώνει το δράμα μιας ομάδας που γεννήθηκε στα χέρια του.Ξέρει, δηλαδή, το DNA της.Ανεξάρτητα εάν πέρασαν έξι χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση και άλλαξαν πολλά πρόσωπα το χούι της ομάδας παραμένει το ίδιο.

Έχοντας τον γνωρίσει εκείνες τις ένδοξες εποχές κι έχοντας κρατήσει μια επαφή όλα αυτά τα χρόνια, τα δακρυσμένα μάτια του από την απόγνωση βλέποντας το δημιούργημα του να πεθαίνει με έναν απαράδεκτα απαξιωτικό τρόπο έναντι πινακίου φακής, είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεπεράσω εύκολα.

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Η ομάδα αυτή με όλα τα αρνητικά που μπορεί  να της προσάψει κάποιος, για ένα πράγμα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη.

Για το ότι σε αντίθεση με το σύνολο των μικρομεσαίων ομάδων, που έχουμε κατά καιρούς γνωρίσει στην μεγάλη κατηγορία, είναι από τις ελάχιστες που μπορεί να επαίρεται ότι υπήρξε οικονομικά συνέπης προς όλους.

Κανείς-ή σχεδόν κανείς-δεν εξέφρασε ποτέ την δυσαρέσκεια ή οτιδήποτε άλλο που είχε να κάνει με τις οικονομικές του συμφωνίες με την ΠΑΕ.

Έτσι πορεύτηκε από την αρχή μέχρι πρόσφατα.

Τους τελευταίους μήνες ,όμως, η δεδομένη απογοήτευση του εναπομείναντα μεγαλομετόχου, τον έχει ωθήσει να αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους -επίσης εναπομείναντες λιγοστούς παίκτες-ως σαν να θέλει να τους τιμωρήσει για τον αγωνιστικό υποβιβασμό του Πλατανιά.

Κάτι που ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουν αποχή από τις προπονήσεις της ομάδας.

Λες και έχουν εκείνοι την αποκλειστική ευθύνη.Μερίδιο σίγουρα έχουν και εκείνοι.Όμως επιτρέψετε μου, κύριε Μαθιουλάκη, να σας πω ότι αυτοί που έχουν μείνει έχουν μακράν το λιγότερο. Αλλού πρέπει να ψάξετε τις μεγάλες ευθύνες.Ίσως και κάπου πολύ κοντά σας.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, δεν προτίθεμαι να κάνω υψηλή κριτική σε κανέναν-πόσω δε μάλλον σε κάποιον που εδώ και καιρό βάζει τα ωραία του χρήματα.

Όμως, είναι πραγματικά κρίμα για ένα μικρό -σχετικά- ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς τριών,τεσσάρων μηνών να αμαυρώνει ο ίδιος την πορεία του απαξιώνοντας , μάλιστα, τις δικές του προσπάθειες -αλλά και χρήματα-ετών.

Πέραν και πάνω από τα όποια πιθανά ή απίθανα σενάρια παραμονής της ομάδας μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των αδειοδοτήσεων, η ΠΑΕ Πλατανιάς ΟΦΕΙΛΕΙ στην ιστορία της πάνω απ’όλα να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ την περήφανη προσπάθεια της και εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων με το κεφάλι ΨΗΛΑ.

Το ΟΦΕΙΛΕΙ στην ίδια,στον τωρινό προπονητή της,στους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές, στον κόσμο της αλλά και σε όλους αυτούς που την Κυριακή το βράδυ δεν θυμήθηκαν να χειροκροτήσουν την ομάδα του τόπου τους που τους έδωσε την ευκαιρία επί μια εξαετία να χαίρονται μέσα στο σπίτι τους όλα τα ιστορικά σωματεία της Superleague αλλά προτίμησαν να το κάνουν για την ΑΕΚ.

Και προφανώς, και σε όλους αυτούς που με το μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στην μετάβαση της ομάδας από τις αλάνες του χωριού στα σαλόνια της Α’ Εθνικής.

 

ΥΓ: Φυσικά, δεν θέλω καν να σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο απόσυρσης της ομάδας από το πρωτάθλημα-που δεν είναι απίθανο να συμβεί αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα-κάτι που θα σημάνει και αποβολή, την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να παραμείνει αν δεν υπάρξει, τελικά, ικανός αριθμός αδειοδοτημένων ομάδων….

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.