Ιστιοπλοΐα: Απονομή πτυχίων και βράβευση ιστιοπλοΐας από τον Ν.Ο.Χ.

aponomi-istoploiko

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου παρουσία του αντιδημάρχου Χανίων Δημήτρη Λειψάκη, της προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Ν.Ο. Χανίων έγινε η απονομή πτυχίων της 36ης σειράς Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.Χ. και βραβεύσεις αθλητών σκαφών OPTIMITS και LASER του Ομίλου.

Η πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη αναφέρθηκε στη σημασία των Σχολών και προέβαλε το έργο των εκπαιδευτών και κυρίως του Μάκη Βασιλάκη που ήταν και ο κύριος εκπαιδευτής.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης ιστιοπλοΐας κ. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιστιοπλοΐας όταν ο Ν.Ο.Χ., πρωτοπόρος στον τόπο μας, ξεκινούσε την ιστιοπλοΐα Τριγώνου το 1976 και της Ανοικτής Θάλασσας το 1983 με τη λειτουργία Σχολών με εκπαιδευτή τον Μάκη Βασιλάκη, καθώς και με τη διοργάνωση αγώνων.

Ο κ. Μανιουδάκης παρουσίασε τους στόχους του Ν.Ο.Χ. για την Ανοικτή Θάλασσα που είναι η λειτουργία μίας έως δύο Σχολών το χρόνο, την διοργάνωση αγώνων, τονίζοντας την εξαίρετη συνεργασία των Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ., την καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού σκάφους του Ομίλου «Θαλασσοπόρος» και τη λειτουργία μίας Σχολής Ναυτιλίας τον χρόνο (όπου έχει ξεκινήσει ήδη για φέτος).

Αναφερόμενος στην ιστιοπλοΐα Τριγώνου τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Ν.Ο.Χ. αφού αποτελεί το ξεκίνημα των μικρών μας ιστιοπλόων, καλλιεργώντας την αγάπη προς τη θάλασσα και τη διάπλαση χαρακτήρα. Παρουσίασε τους στόχους για το 2013 με σοβαρότερο την καλύτερη εξοικείωση των μικρών μας ιστιοπλόων με τη θάλασσα και τη συμμετοχή τους σε αγώνες τονίζοντας την αξία της καθιέρωσης κοινού πρωταθλήματος Ν.Ο.Χ.-Ι.Ο.Χ. (όπως και στην Ανοικτή Θάλασσα). Από τον έμπειρο προπονητή Ανδρέα Σηφάκη, ο Ν.Ο.Χ. προσδοκά ανάλογη απόδοση.

Επεσήμανε την συνδρομή των γονέων αθλητών και ιδιαίτερα του Απ. Περβολαράκη, καθώς και τη μέγιστη συμβολή της εταιρίας «Μύλοι Κρήτης Α.Ε.» με τη μεταφορά των σκαφών στους τόπους διεξαγωγής διασυλλογικών αγώνων Κρήτης και με τη συνεργιακή συνδρομή για επισκευές σκαφών κ.α.

Τέλος, αναφερόμενος στην βράβευση των αθλητών επεσήμανε τα κριτήρια αξιολόγησης που δεν είναι μόνο η επίδοση αλλά και η ενεργή συμμετοχή σε προπονήσεις και αγώνες, κυρίως όμως η αγωνιστικότητα και το αθλητικό ήθος…

Πτυχία αποφοίτησης της Σχολής έλαβαν: Ειρήνη Αθανασάκη, Ιωάννα Βουλγαράκη, Δημήτρης Δίκας, Δημήτρης Μαραγκουδάκης, Ιωάννης Μπριτζολάκης, Ιωάννα Τζινάκη, Στράτος Χουρδάκης και Ηλίας Χριστοδουλάκης.

Στην ιστιοπλοΐα Τριγώνου βραβεύτηκαν οι αθλητές OPTIMITS και LASER:  Χρήστος Περβολαράκης, Απόστολος Αποστολίδης, Μάριος Χατζηδάκης, Γιώργος Κότσαρης, Στέλιος Κατσιφαράκης, Νίκος Πνευματικάκης και Λουκάς Τσιρώνης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.