Κατάρριψη δύο πανελληνίων ρεκόρ από τον Παπαστάμο

Την κατάρριψη δύο πανελληνίων ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο και τα 200μ. πεταλούδα κατάφερε ο Απόστολος Παπαστάμος στο πλαίσιο της Ημερίδας κολύμβησης Grand Prix που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο το σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου.

 
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκινά έτσι τη νέα αγωνιστική σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο δίνοντας αφενός συνέχεια στις επιτυχίες που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει κι αφετέρου επιβεβαιώνοντας ότι θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα όχι μόνο για το Ναυτικό Ομιλο αλλά για την ελληνική κολύμβηση.

 

Η αρχή για τον Παπαστάμο έγινε το Σάββατο (14/11) σημειώνοντας χρόνο 02:08.98 στα 200μ. πεταλούδα και «σπάζοντας» το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Παμπαίδων Α δίνοντας συνέχεια την επομένη με ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αυτή τη φορά στα 200μ. ύπτιο, με χρόνο 02:06.27!

 

Οι δύο εξαιρετικές επιδόσεις από τον Παπαστάμο χαροποίησαν τον προπονητή του Ναυτικού Ομίλου, Κώστα Τζιλιβάκη, που όπως δηλώνει, στόχος για την επόμενη τριετία είναι η συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δη στον τελικό. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Απόστολο και τους χρόνους που σημείωσε. Δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτά τα ρεκόρ. Μέσω της προπόνησης βοηθήθηκε αλλά δεν κατέβηκε σε αυτούς τους αγώνες με στόχο να πετύχει αυτές τις επιδόσεις. Ο προγραμματισμός που έχουμε είναι να μπορέσει τα επόμενα τρία χρόνια να κολυμπήσει μέσα στην 8άδα του πανευρωπαϊκού στο αγώνισμα των 400μ. μικτή ατομική. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτόν εργαζόμαστε».

 
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΧ

 

Στην Ημερίδα Grand Prix υπήρξαν κι άλλες πολύ σημαντικές επιδόσεις για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που έδειξαν ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις προπονήσεις στο κολυμβητήριο, καταφέρνουν και βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Ειδικότερα, ο Θανάσης Δημουλιός «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα, σημειώνοντας χρόνο 00:28.21.

 

Σπουδαίες επιδόσεις επίσης ήταν και οι παρακάτω:

 

50μ. ελεύθερο Θανάσης Δημουλιός 00:25.59
100μ. ελεύθερο Μανόλης Χαλκιαδάκης 00:54.82 και Θανάσης Δημουλιός 00:57.49
400μ. ελεύθερο Μανόλης Χαλκιαδάκης 04:08.86
50μ. ύπτιο Ευαγγελία Δρουμπάκη 00:31.44
100μ. ύπτιο Νικολέτα Πλοκαμάκη 01:07.77
200μ. πρόσθιο Χρυσή Πετράκη 02:46.21
400μ. μικτή ατομική Απόστολος Παπαστάμος 04:30.16 και Βασιλική Χατζηδάκη 05:11.33

 
Επίσης, στην Ημερίδα συμμετείχαν, σημειώνοντας καλούς χρόνους οι Χανιώτες αθλητές Χρήστος Βουγιουκαλάκης που ανήκει πλέον στον Ν.Ο. Χαλκίδας και Κατερίνα Καβαλιεράκη που αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

 
Σύμφωνα με τον Κώστα Τζιλιβάκη: «Εχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα χώρου που το ξέρουμε από την αρχή της χρονιάς. Τα παιδιά έχουν μια πολύ καλή βάση, την οποία προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε ικανοποιητικά τη χρονιά. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, γιατί τα παιδιά κολυμπάνε μιάμιση ώρα προπόνηση την ημέρα και κάνουν γυμναστήριο και αυτό μας βοηθάει, παρόλα αυτά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλες. Στόχος μας όπως πάντα είναι να είμαστε στην τέλεια κατάσταση το καλοκαίρι, με το χειμώνα και το πρωτάθλημα που ακολουθεί να αποτελεί ένα «πέρασμα» για μας».

 
ΤΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

 

Η Ημερίδα στον Αγιο Νικόλαο έδωσε την ευκαιρία και στα παιδιά της Προαγωνιστικής ομάδας να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση για φέτος, με τις επιδόσεις τους να κρίνονται ικανοποιητικές. Οι προπονητές τους δε, Αποστόλης Γεωργιάδης και Αντώνης Καλογεράκης, εξήγαγαν χρήσιμα συμπεράσματα.

 
Συνολικά οι συμμετοχές για το Προαγωνιστικό Τμήμα ανήλθαν για τον Ν.Ο. Χανίων στις 39.

 

Δείτε τα αποτελέσματα

http://nox.gr/images/GP2015-NOX.pdf 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.