Μαίνεται ο «πόλεμος» Airbnb και Βαρκελώνης

Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Airbnb και Βαρκελώνης, καθώς οι αρχές της πόλης υπόσχονται να πατάξουν τον ανεξέλεγκτο τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος της καταλανικής πρωτεύουσας ήταν ο πρώτος στον κόσμο που επέβαλε πρόστιμο της τάξης των €600.000 στη γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων, Airbnb, για διαφήμιση καταλυμάτων που δεν διαθέτουν σχετική άδεια.

Η Aibnbn πρότεινε τη μείωση των αναρτήσεων για καταλύματα προς ενοικίαση στη δημοφιλή περιοχή του κέντρου της Βαρκελώνης, Ciutat Vella. Για παράδειγμα, πρότεινε να περιλαμβάνει στις λίστες της μόνο ένα κατάλυμα ανά ιδιοκτήτη (για τους μη επαγγελματίες) και για τους επαγγελματίες να αναρτά παράλληλα την άδεια λειτουργίας τους.
Επίσης, προσφέρθηκε να συγκεντρώνει η ίδια το «τουριστικό τέλος» και να το αποδίδει στο δήμο, αποδίδοντας έτσι περίπου €6 εκατομμύρια ετησίως.

barca

Έτσι, ενώ η Airbnb είχε ελπίσει ότι οι νέοι περιορισμοί θα μείωναν την ένταση που τον τελευταίο χρόνο είχε πλήξει την εταιρεία με την επιβολή κυρώσεων και τη δημόσια κατακραυγή από τους ντόπιους που διαμαρτύρονταν για τις ορδές των ξένων στο κέντρο της Βαρκελώνης, ο δήμος παρέμεινε αμετακίνητος κι επιμένει πως οι αναρτήσεις χωρίς άδεια πρέπει να μειωθούν και οι κυρώσεις κατά της πλατφόρμας να διατηρηθούν.

Οι δραστηριότης της Airbnb στην πόλη της Βαρκελώνης έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε δύο χρόνια, σε 20.000 καταχωρήσεις από 11.000 που ήταν το 2014.

Πηγή:newmoney.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.