Μανουκαράκης: «Στόχος και φέτος να είμαστε στα πλέι – οφ»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Κώστα Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μπάμπης Μαρκάκης, ο μεγαλομέτοχος κ. Κωστής Ζομπανάκης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ.Ηρακλής Μανουκαράκης με αφορμή την διεξαγωγή του πολύ μεγάλου φιλικού παιχνιδιού της ομάδας του Ρέθυμνου Cretan Kings με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η πολύ δυνατή αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο.

 

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του να εκπροσωπείται ολόκληρη η Κρήτη από την ομάδα μας στην Basket League, ενώ εξήρε την προσπάθεια της.«Είναι γνωστή η προσήλωση του Δήμου για τη διάδοση του αθλητισμού σε κάθε επίπεδο. Τελευταία έχουμε επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Θέλουμε να μυήσουμε όσο γίνεται περισσότερους δημότες στον αθλητισμό, και να κάνουμε το Ηράκλειο πόλο έλξης. Ο μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης παρακολουθεί τις προσπάθειες που γίνονται στα αθλητικά δρώμενα. Αγωνιούμε για τις εξελίξεις στον αθλητισμό. Παρακολουθούμε την προσπάθεια του Ρεθύμνου που εκπροσωπεί το νησί στην πρώτη κατηγορία. Είναι σημαντικό να εκπροσωπείται η Κρήτη στην πρώτη κατηγορία. Ευελπιστούμε και το Ηράκλειο να κάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι οτιδήποτε γίνει πρέπει να είναι βιώσιμο. Καλωσορίζουμε τους ανθρώπους του Ρεθύμνου στην πόλη μας. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έστω και σε φιλικό επίπεδο θα φιλοξενηθεί εδώ και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τέτοια γεγονότα που προβάλλουν την πόλη και προωθούν τον αθλητισμό. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να φιλοξενήσουμε αυτό το παιχνίδι και καλούμε τους Ηρακλειώτες να παρακολουθήσουν το ματς.

Το σημαντικό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το ότι θα έλθει ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, αλλά η εξωστρέφεια που δείχνει το Ρέθυμνο. Προάγει το συγκρητισμό. Μπορούμε σε επίπεδο αθλητικών συλλόγων της πόλης να πάρουμε στοιχεία από αυτή τη συνεργασία. Καλούμε αυτούς που θέλουν να λέγονται παράγοντες να παίρνουν και να αφομοιώνουν ότι καλό υπάρχει».

 

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, καλωσόρισε την ομάδα μας στο Ηράκλειο και επεσήμανε πως θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από τον κόσμο του Ηρακλείου. «Καλωσορίζω τους ανθρώπους του Ρεθύμνου. Ευχαριστούμε που μας δίνουν τη δυνατότητα να έλθει μια μεγάλη ομάδα στο Ηράκλειο. Το μπάσκετ είναι εδώ σε όλα τα επίπεδα. Οι Ηρακλειώτες το έχουν αγκαλιάσει. Πιστεύω ότι θα αγκαλιάσουν και αυτόν τον αγώνα. Το μπάσκετ έχει μέλλον στην Κρήτη. Θα έχουν την βοήθεια σε ότι επιλέξουν οι άνθρωποι του Ρεθύμνου, και πιστεύω ότι θα στηριχτούν από όλο τον κόσμο του Ηρακλείου.

 

Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ κι αυτό είναι μια προσφορά του Ρεθύμνου. Μ’ αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν οι ανάγκες του κλειστού. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τους Ηρακλειώτες. Τα εισιτήρια θα πωλούνται στα σωματεία, στην ΕΚΑΣΚ και στο Δήμο, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά μέχρι 10 ετών».

 

Ο μεγαλομέτοχος του Ρέθυμνο Cretan Kings, Κωστής Ζομπανάκης, πήρε στην συνέχεια τον λόγο, ευχαριστώντας τον Δήμο Ηρακλείου και την ΕΚΑΣΚ για την φιλοξενία, ενώ τόνισε πως η ομάδα μας θα αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Κρήτη, καλώντας τον κόσμο στο γήπεδο.

 

«Ευχαριστώ το Δήμο που μας φιλοξενεί, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη. Οι κρητικοί του εξωτερικού είμαστε πρώτα από όλα κρητικοί. Η ιδέα της δημιουργίας του Ρεθύμνου «Cretan Kings» ήταν μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη. Έχουμε προκριθεί στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε εκεί γιατί η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μας. Πιστεύω όμως ότι στο μέλλον θα το κάνουμε κι αυτό. Έχουμε συμπαράσταση από όλη την πόλη στην προσπάθεια μας. Εγώ είμαι από τα Χανιά, η γυναίκα από Ανώγεια, και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη. Είναι μεγάλη χαρά για μας που το παιχνίδι με τον ΠΑΟ θα γίνει στο Ηράκλειο. Περιμένουμε να δούμε πόσος κόσμος θα ρθει και ποιον θα χειροκροτήσει περισσότερο…Η ομάδα μας είναι και φέτος πολύ αθλητική. Είδατε τον Κλουφ με την Εθνική Ολλανδίας. Συνεχίζουμε και παίρνουμε «λαβράκια».

 

Ο κ. Ζομπανάκης αναφέρθηκε επίσης και στην κοινωνική προσφορά της ομάδας στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.

 

«Η ομάδα είναι κοινωνικό κίνημα γιατί μέσω αυτού κάνουμε κοινωνική εργασία. Έχουμε ένα πρόγραμμα όπου μαζί με το ίδρυμα Νιάρχου βοηθάμε για να οργανώσουμε το μπάσκετ των Δημοτικών σχολείων του Ρεθύμνου. Φτιάχνουμε γήπεδα στα σχολεία και συμμετέχουν σε πρωτάθλημα. Έχουμε σχολική εξέδρα οργανωμένη από τη ΦΑΓΕ. Είναι κι αυτό μια προσφορά. Έχουμε δύο προγράμματα. Στο πρώτο έχουμε βάλει παρτέρια σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν και τα παιδιά μαθαίνουν να φυτεύουν. Φέτος θα έχουμε φάρμα και ότι βγαίνει θα πηγαίνει στα συσσίτια της εκκλησίας. Το δεύτερο πρόγραμμα λέγεται «ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ», και καταγράφει τις ανάγκες υποδομής των σχολείων. Χρησιμοποιούμε τους παίκτες ως πρεσβευτές».

 

Τέλος, ο κ. Ζομπανάκης είπε:«Το μπάσκετ είναι το νούμερο 2 άθλημα στην Ελλάδα, και είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είμαστε σε ένα κορυφαίο άθλημα για το οποίο οι Έλληνες πρέπει να υπερηφανεύονται. Παίζουμε στα ίσα τις μεγάλες ομάδες. Θα ήταν ωραίο να βγει ένα παιδί δικό μας στην Εθνική. Δουλεύουμε στις Ακαδημίες για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα».

 

Ο πρόεδρος της ομάδας μας, Ηρακλής Μανουκαράκης, στις δηλώσεις του τόνισε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στο Ρέθυμνο Cretan Kings. «Ευχαριστούμε το Δήμο και την ΕΚΑΣΚ. Τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο γίνεται πολύ καλή δουλειά με διοικητική, οικονομική, αγωνιστική σταθερότητα. Στόχος μας είναι να γίνει η αγαπημένη ομάδα όλης της Κρήτης. Πιστεύουμε ότι η Κρήτη αξίζει να έχει μια ομάδα να πρωταγωνιστεί. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες στο μέλλον. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/9, και ευελπιστούμε σε μεγάλη συμμετοχή του κοινού του Ηρακλείου».

 

Επίσης, επεσήμανε πως ο φετινός στόχος της ομάδας είναι τα πλέι οφ, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για να βγει στην Ευρώπη το Ρέθυμνο Cretan Kings.

 

«Στόχος μας είναι να είμαστε και φέτος στα πλέι – οφ και να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Για να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει τα στάνταρ που χρειάζεται, και να μη μας επηρεάσει οικονομικά μια τέτοια κίνηση. Να αλλάξουν πράγματα στις Ευρωπαικές διοργανώσεις. Όταν είμαστε βέβαιοι ότι δε θα επηρεάσει την οικονομική υγεία της ομάδας θα το κάνουμε».

 

Ο κ. Μανουκαράκης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Η ομάδα γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, όμως είμαστε κρητικοί. Δεν είναι μεγάλη απόσταση 60χλμ το ένα γήπεδο από το άλλο. Πάνω από όλα είμαστε Κρητικοί. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στην ομάδα βρίσκονται 4 παιδιά από την Κρήτη. Τρία από αυτά είναι από το Ρέθυμνο (Δουλγεράκης, Παναρετάκης, Πατάτας) κι ένα από το Ηράκλειο (Θεοδωρίδης). Φιλοδοξία μας είναι να μην ξαναφύγει παιδί από την Κρήτη για να παίξει σε ομάδα της Α1 κατηγορίας αλλά να μείνει εδώ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.