Με νέο τρόπο διεξαγωγής τα Play Off

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΣΑΚΕ από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League θα υπάρξει νέος τρόπος διεξαγωγής των Play Off. Πιο συγκεκριμένα στη πρώτη φάση των Play Off θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 και η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες. Στην επόμενη φάση οι ομάδες που θα περάσουν θα τεθούν αντιμέτωπες με αυτές που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4. Οι νικητές που θα προκύψουν από τα ζευγάρια αυτά(στις 2 νίκες θα κριθεί ξανά η πρόκριση) θα αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση τους δύο πρώτους της τελικής βαθμολογίας. Οι ημιτελικοί θα κριθούν στις 3 νίκες, όπως και οι τελικοί. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΣΑΚΕ από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, στην STOIXIMAN.GR Basket League της φετινής σεζόν θα ισχύσει νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ.

Στην πρώτη φάση των πλέι οφ (ενδεικτικές ημερομηνίες 19/4-26/4) θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση (29/4-7/5) τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου.

Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ (10/5-1/6), στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Οι ενδεικτικές ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων για τις θέσεις 1-2 είναι από τις 4/6 έως τις 18/6 και των συναντήσεων για τις θέσεις 3-4 από τις 3/6 έως τις 17/6».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.