Ο Στρατηγός έκλεισε την πόρτα…

Ονόματα δεν αναφέρω,όλοι καταλαβαίνετε…Η μια ακόμα θλιβερή εμφάνιση του Πλατανιά τον έφερε ακόμα ένα σκαλοπάτι πιο κάτω.Όχι αγωνιστικά -αυτό είναι δεδομένο από καιρό-αλλά από πλευράς υστεροφημίας.

Κανείς-λογικός-δεν είχε την απαίτηση μια επαρχιακή ομάδα να κάνει πορείες πρωταθλητισμού κάθε χρόνο,ούτε , φυσικά, να παραμείνει εσαεί στην Superleague.

Όμως, επίσης κανείς δεν πίστευε την απαξίωση που ζει ο Πλατανιάς τη φετινή σεζόν.

Και επαναλαμβάνω.Αγωνιστικά μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε.Αλλά, αυτή την συναισθηματική ρήξη με όλους τους φιλάθλους που συν τω χρόνω είχε καταφέρει με πολύ κόπο,να προσελκύσει η χανιώτικη ομάδα, είναι πρωτοφανής.

Και δεν εννοώ εκείνους που ποτέ δεν χώνεψαν την άνοδο της συγκεκριμένης ομάδας.Αυτοί υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Μιλάω για τον μέσο Χανιώτη φίλαθλο που «γνώρισε» την Superleague μέσω του Πλατανιά. Για αυτούς, που έδιναν όσο όσο ώστε να αγοράσουν διαρκείας να παρακολουθήσουν-μερικά μέτρα από το σπίτι τους-Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ , ΠΑΟΚ και Άρη ,χωρίς να χρειάζεται να διοργανώσουν εκδρομές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή και Ηράκλειο.

Ήταν οι εποχές-και δεν είναι δα και καμιά εικοσαετία πίσω-που οι ιθύνοντες της ΠΑΕ κερνούσαν φρούτα,γλυκά και ρακές στους «καλούς πελάτες»τους και τα ραδιόφωνα και εφημερίδες έψεγαν τον εκάστοτε Δήμαρχο για τις θέσεις πάρκινγκ και τα κυλικεία.

Εποχές, που -παρά την αλαζονεία κάποιων- το σύστημα marketing και δημοσίων σχέσεων της ομάδας δούλευε «ρολόϊ».  Λίγο το έμφυτο επικοινωνιακό ταλέντων κάποιων -ή κάποιου επί τω προκειμένω- λίγο η όρεξη του γραφείου τύπου, η ομάδα ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πανελλαδικά.

Από τότε , δυστυχώς, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι.

Το ενδιαφέρον έγινε απαξία και αυτό το χρεώνεται αποκλειστικά η νυν διοίκηση.

Πέραν , όλων των υπολοίπων, αγωνιστικών και μη το μέγα τελευταίο ολίσθημα προς τον πολύ κόσμο ήρθε με τις κινήσεις πανικού των τελευταίων αγωνιστικών και την «καταβαράθρωση» των τιμών των εισιτηρίων σε επίπεδα τοπικού κάτι που εξαγρίωσε όλους εκείνους που στήριξαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα-και σε πολύ δύσκολες εποχές- πληρώνοντας πολύ μεγαλύτερες αξίες.

Κάτι που ανέδειξε στον μέγιστο βαθμό τον λανθασμένο καλοκαιρινό προγραμματισμό που- αν κάποιοι -θυμάστε είχα αναδείξει σε πολύ παλαιότερο πόνημα.

30/10/17

«…Και μετά ήρθαν τα διαρκείας.

Άσχετο αλλά όταν συζητάμε για λάθη δεν μπορούμε να το αφήσουμε απ΄έξω.

Η καμπάνια της ΠΑΕ ,υπό τον αχό  πολλών δυσαρεστημένων -και ειδικά συμπαθούντων του Ολυμπιακού φιλάθλων-σε συνδυασμό με τη σοβούσα οικονομική κρίση, φέρνει πολύ χαμηλές τιμές στα διαρκείας.Βεβαίως και επισημαίνεται,παράλληλα ότι για τους μη κατόχους, τα μεμονωμένα εισιτήρια θα είναι επίπεδου …καλών θέσεων Champions League…

Όμως, η τακτική αυτή μπορεί να βάζει στα ταμεία της ΠΑΕ κάποιες χιλιάδες ευρώ αλλά , τελικά, φαίνεται να έχει και πολλά αρνητικά.

Εκ του αποτελέσματος ,τα χίλια κάτι διαρκείας δείχνουν να αποτελούν το «ταβάνι»των προσερχομένων στα Περιβόλια και με την ομάδα να «σέρνεται» αγωνιστικά, ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος ο αριθμός αυτός να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

Προσωπικά, θα θεωρούσα πολύ λογικότερο το μειωμένο αυτό αντίτιμο να έχει διαρκέσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα π.χ ένα μήνα για κατόχους και μη και στη συνέχεια να κυκλοφορήσουν νέα διαρκείας με υψηλότερες και τα μεμονωμένα σε τιμές ανάλογες των περσινών.Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί πρέπει να «τιμωρούνται» με 30€ και 40€ οι φίλαθλοι εκείνοι που είτε δεν μπορούσαν ,είτε αμέλησαν, είτε δεν ήθελαν,εν τέλει, να καταβάλουν τα χρήματα του διαρκείας για να δουν παιχνίδια τύπου Παναιτωλικού, Λάρισας ή Κέρκυρας(με κάθε σεβασμό στα σωματεία).

Παράλληλα, δε τη στιγμή σαν την σημερινή που η ομάδα χρειάζεται ακόμα περισσότερη στήριξη από τον κόσμο της, δυστυχώς , δεν μπορεί να την έχει στον βαθμό που και η ίδια θα ήθελε…»

Το τέλος εποχής, λοιπόν, ήρθε…

Και έμελλε, ο τελευταίος άνθρωπος που -και- στα χέρια του είχε υφανθεί όλο εκείνο το συμπαθές προφίλ της νεαρής ποδοσφαιρικής Σταχτοπούτας να εγκαταλείψει τον πύργο χτυπώντας πίσω του την βαριά πόρτα της λήθης…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.