Πόσο περισσότερο ηλίθιοι μπορούμε να γίνουμε ;

0

Μια πραγματικά απίστευτη οδηγία με τις ευλογίες της UEFA, μάλιστα, απέστειλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις της χώρας και έχει να κάνει με την μη παρουσία γιατρού σε αγώνες τοπικού.

Από την περιβόητη,και ως συνήθως τελικά συμβαίνει, ανύπαρκτη-και ποινικά κολάσιμη εν τέλει- διαδικασία της Κάρτας Υγείας φτάσαμε να παίζουμε κορώνα-γράμματα με τις ζωές μικρών, νεαρών αλλά και μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που η μοίρα τους «καταδίκασε» να μην έχουν το ταλέντο του Μέσι ή του Ρονάλντο περνώντας μια ζωή κάνοντας το χόμπι τους στην ομάδα της περιοχής τους.

Αντί η ΕΠΟ να υποχρεώνει τις Περιφέρειες,τους Δήμους -εκεί που οι Ενώσεις διαπιστωμένα δεν μπορούν- να χρηματοδοτούν ακόμα και ιδιώτες γιατρούς ώστε οι αγώνες να διεξάγονται με το μίνιμουμ της ασφαλείας των αθλητών αντιθέτως καθιστούν νοσηλευτές και διασώστες (πιστοποιημένους,όμως,όχι ότι κι ότι…) υπεύθυνους για ότι δύναται συμβεί σε ένα γήπεδο.

Λες και έχουν κάνει συμβόλαιο οι παίκτες ότι οι μόνοι τραυματισμοί που επιτρέπεται να τους συμβούν είναι τα διαστρέμματα…

Και όλα αυτά λέει, ακόμα και το πτυχίο του διασώστη μάλιστα,θα τα ελέγχει ο …διαιτητής…

Αστείοι…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συμπλήρωση άρθρου 16 παρ.2 ΚΑΠ.

«Λόγω του γεγονότος ότι πολλές Ενώσεις έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα για την ανεύρεση γιατρών για όλα τα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ και υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα στην Ε.Π.Ο. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η Ε.Π.Ο. απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA με την οποία έθεσε σχετικό ερώτημα. Η UEFA με την από 14-9-2017 απαντητική επιστολή της ενέκρινε την πρόταση της Ε.Π.Ο. σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης που έχει ως εξής:

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

α. Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού,  στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας

β. Να υπάρχει στο αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης

γ. Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα

δ. Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, άλλως ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.»

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.