Συμφώνησαν Superleague και NOVA

Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ συμφώνησαν να αποδεχθούν την πρόταση της Nova για αποπληρωμή των οφειλών της προς τη Λίγκα σε τρεις δόσεις, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως, να εμμένει στη στάση της να μην αφήσει το τηλεοπτικό δίκτυο να μεταδώσει το ματς της Κυριακής. Διαβάστε τι αποφασίστηκε στο ΔΣ για τα χρήματα που λαμβάνει από τα τηλεοπτικά η ΑΕΚ, την κατάσταση των γηπέδων, κλπ.

Συμφωνία Σούπερ Λίγκα με NOVA

Σε συμβιβασμό έφτασαν η Σούπερ Λιγκ με το τηλεοπτικό δίκτυο της Nova, που έχει αναλάβει την τηλεοπτική μετάδοση του πρωταθλήματος, όσον αφορά τα περίπου 4,3 εκατ. ευρώ που οφείλει στις ομάδες. Οι ΠΑΕ που έδωσαν το παρών στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο έδωσαν την έγκριση τους στην πρόταση των ανθρώπων του συνδρομητικού δικτύου να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα σε τρείς δόσεις.

Συγκεκριμένα, η Nova θα καταβάλει το μεγαλύτερο κομμάτι (2,8 εκατ.) έως τη Δευτέρα με τα υπόλοιπα να δίνονται σε δύο δόσεις μέσα στον Φεβρουάριο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από τις ΠΑΕ μέλη της Σούπερ Λιγκ που βρέθηκαν στο ΔΣ, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος.

«Από θέση αρχής δε θα ήθελα να σχολιάσω τη στάση καμίας ομάδας εκτός συμβουλίου. Θα ήθελα να εκφράσω την ευχή να ήταν σήμερα εδώ εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού και να είναι εδώ και στη συνέχεια γιατί έχει να προσφέρει πολλά», τόνισε ο Γιώργος Στράτος και συνέχισε σχολιάζοντας: «Είναι σαφές και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τις αποφάσεις και ξέρουν ότι σε συγκεκριμένα ζητήματα ήταν ομόφωνες».

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού που δε θα επιτρέψει τη μετάδοση του επόμενου αγώνα του

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είχε εκπρόσωπο στη σημερινή συνεδρίαση. Πριν την έναρξή της έστειλε επιστολή με την οποία καλούσε και τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθήσουν τη δική της σκληρή στάση, μη επιτρέποντας στην Nova να μεταδώσει κανένα αγώνα, αν δεν καταβάλει άμεσα τα χρήματα που χρωστάει στη Λίγκα. Το αίτημα του «Τριφυλλιού» τελικά δε συζητήθηκε καν.

Από τους «Πράσινους» αυτό που βγαίνει είναι πως επιμένουν στη θέση τους και δε θα επιτρέψουν στις κάμερες της Nova να εισέλθουν στο γήπεδο της Λεωφόρου για το παιχνίδι της Κυριακής (29/1, 15.00) με τον Λεβαδειακό.

Μέχρι την έναρξη του ματς απέχουμε περίπου 48 ώρες οπότε μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση, ιδιαίτερα αν οι άνθρωποι της ΠΑΕ φοβηθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου στην παράγραφο 29 εδαφ. 2, προβλέπει ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά και χρηματική ποινή από 50.000 ευρώ μέχρι 80.000 ευρώ. Αν, δε τα τρία διαδοχικά ματς «αποκλεισμού» είναι στο πρωτάθλημα, προβλέπεται και ποινή υποβιβασμού!

Αυξάνονται τα χρήματα που λαμβάνει η ΑΕΚ από τα τηλεοπτικά

Η ΠΑΕ ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη από τη σημερινή συνάντηση, αφού το αίτημα της (που επαναλαμβάνει συνεχώς εδώ και δύο χρόνια) για την αύξηση των χρημάτων που λαμβάνει από την τηλεοπτική συμφωνία έγινε δεκτό από την πλειοψηφία και όπως όλα δείχνουν θα επικυρωθεί στη στο επόμενο ΔΣ.

Η «Ένωση» έχει ζητήσει να καρπώνεται χρήματα ανάλογα της εμπορικότητας και της δημοφιλίας της και όχι αυτά που λαμβάνει τώρα, τα οποία είναι περίπου αντίστοιχα με αυτά που εισπράττουν οι νεοφώτιστοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της ΑΕΚ συζητήθηκε και μάλιστα τέθηκε σε ψηφοφορία, κατά την οποία οι περισσότερες ΠΑΕ τέθηκαν υπέρ. Ο ΠΑΟΚ και η ΕΠΟ ψήφισαν λευκό, με τον Ολυμπιακό να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ψηφοφορία γιατί θεωρεί πως είναι άκυρη, θεωρώντας ότι το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης του ΔΣ και συνεπώς δεν έπρεπε να συζητηθεί από τις συμμετέχουσες σε αυτό ΠΑΕ.

25.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στον κ. Μπίκα

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ενίσχυση του κ. Γιώργου Μπίκα με το συνολικό ποσόν των 25.000 ευρώ, προς αποκατάσταση των ζημιών της οικίας του, οι οποίες να θυμίσουμε πως έγιναν από εμπρησμό που πραγματοποιήθηκε όταν ήταν ένας από τους υπεύθυνους για τη διαιτησία της Σούπερ Λιγκ.

Η τραγική κατάσταση των αγωνιστικών χώρων

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συζήτησαν για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται διάφοροι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ, πρόβλημα που έχει φανεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της κακοκαιρίας.

Η έλλειψη χρημάτων δε βοήθησε στο να παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση, με τη Σούπερ Λιγκ να απευθύνεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να βρει τρόπους να διατηρεί τους αγωνιστικούς χώρους σε καλύτερη κατάσταση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.