Συναδινός: Σοβαρές παρεμβάσεις υποστήριξης του κολυμβητηρίου

Τη διάθεση να μπορέσει η Πολιτεία να επιλύσει τα προβλήματα που παρουσιάζει το κολυμβητήριο Χανίων, κάνοντας λόγο για καίριες παρεμβάσεις που μεταξύ άλλων αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης μίλησε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην πόλη.
Ο κ. Συναδινός που επισκέφτηκε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων, σε ό,τι αφορά το κολυμβητήριο, επισήμανε τα εξής: «Όλες οι υποδομές έχουν και ένα χρόνο ζωής. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι όσο καλύτερη είναι η συντήρηση τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάρκεια ζωής κάθε εγκατάστασης. Εχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις υποστήριξης του κολυμβητηρίου. Έχουμε επίγνωση ότι βρίσκεται σε ένα χώρο που συμβάλει στην διάβρωσή του, επειδή βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Θα γίνουν μελέτες. Ήρθαμε με την μηχανικό μας από την ΓΓΑ η οποία έκανε επιτόπια αυτοψία. Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα. Εκτός από αυτό, για μας είναι πολύ σημαντικό και το έχουμε συζητήσει με την ΓΓΑ, το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορεί το κολυμβητήριο να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, χωρίς να έχει πρόβλημα θέρμανσης και φυσικά να λειτουργούν και οι τρεις εγκαταστάσεις με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξοδεύεται η ενέργεια, αλλά αντίθετα να υπάρχει πάντα σε επάρκεια».

Ακόμα, πέραν των πολύ σημαντικών που ανέφερε για το κολυμβητήριο ο κ. Συναδινός, απεκάλυψε ότι εκταμιεύτηκε η τρίτη δόση του φετινού προϋπολογισμού του ΕΑΚ Χανίων που αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.
«Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο», σημείωσε, «αυτή την στιγμή μπορούμε να έχουμε στην διάθεση της τωρινής διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων το 90% της ετήσιας προγραμματισμένης επιχορήγησης, η οποία, αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε μπροστά μας ένα περιθώριο λίγων μηνών μέχρι τη λήξη του έτους, θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους, ούτε ώστε να μπορεί η διοίκηση να κάνει αυτοτελώς μερικά έργα συντήρησης, χωρίς να περιμένει από την ΓΓΑ, η οποία συνήθως κάνει πιο μεγάλες παρεμβάσεις και έργα που συνήθως θέλουν μεγαλύτερη μελέτη και ενδεχομένως περισσότερα χρήματα».

Ακόμα, ο γγΑ σημείωσε σε άλλες τοποθετήσεις του:
• «Είναι γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα, οι εγκαταστάσεις είναι ασυντήρητες, εγκαταλειμμένες και απαξιωμένες. Αυτή είναι η γενική εικόνα και δυστυχώς θα πρέπει να πούμε ότι τα χρήματα δεν έλειψαν από τον ελληνικό αθλητισμό. Τα χρήματα που πέρασαν ήταν πάρα πολλά. Δυσανάλογα πολλά σε σχέση με το έργο που έχει γίνει και σε σχέση με την εικόνα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Επομένως, εμείς ως αθλητική ηγεσία, έχουμε βάλει ιεραρχικά κάποιους στόχους. Καταρχήν να υποστηρίξουμε τις υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας, να τις συντηρήσουμε ώστε να τις κρατήσουμε ανοιχτές, με βάση τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους χρήστες».
• «Εμείς θέλουμε να πούμε ως αθλητική ηγεσία, ότι ο αθλητικός σχεδιασμός θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει οι αθλητικές υποδομές να κατασκευάζονται βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, συγκεκριμένης χωροταξικής κατανομής, με βάση τον πληθυσμό της χώρας, τις ανάγκες της νεολαίας και τα γεωφυσικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ούτως ώστε να αναπτύσσονται ορθολογικά και άλλες δράσεις όπως για παράδειγμα αυτές του αθλητικού τουρισμού. Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες σε κάθε περιοχή, από την ηπειρωτική χώρα, τις ορεινές περιοχές, την νησιώτικη χώρα και τις ακριτικές περιοχές, έχουν το δικαίωμα να βλέπουν ότι, ακόμα κι αν είναι λίγα τα χρήματα που διατίθενται για τον αθλητισμό, να πιάνουν τόπο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.