Συνεργασία ΕΠΟ-Sportradar

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκινάει συνεργασία με την Sportradar με σκοπό την εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί μέσω 120 εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους, με πάνω από 2.000 επιμέρους ενότητες ατομικής ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning) και αξιολόγησης.

 

Ενδεικτική των στόχων αυτής της συνεργασίας, αποτελεί το γεγονός ότι η παρακολούθηση των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και η ολοκλήρωση των ενοτήτων ατομικής ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning), καθώς επίσης οι αξιολογήσεις θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους ποδοσφαιριστές της Super League και της Football League. Το πρόγραμμα ακεραιότητας θα παρακολουθήσουν επίσης αξιωματούχοι αγώνων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και στις ενότητες ηλεκτρονικής εκμάθησης. Τέλος, τα ίδια εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα παρακολουθήσουν και στελέχη της ΕΠΟ.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Γιώργος Γκιρτζίκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τη συνεργασία: «Στα προβλήματα που ξεπερνούν τα σύνορα της ελληνικής επικράτειας, είναι προφανές ότι και η αντιμετώπιση πρέπει να ξεπερνά αντιστοίχως τα σύνορά μας. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι αυτό των χειραγωγημένων παιχνιδιών. Και για αυτό αποφασίσαμε να εντείνουμε την προσπάθειά μας εκκινώντας τη συνεργασία με την Sportradar, που αποτελεί τον επίσημο συνεργάτη της UEFA και πολλών άλλων ομοσπονδιών. Χρειαζόμαστε τη διεθνή τεχνογνωσία, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι. Σε αυτούς που ρωτούν γιατί το κάνουμε τώρα και όχι νωρίτερα απαντώ: για να κάνετε αυτό το ερώτημα θεωρείτε ότι προφανώς η συμφωνία αυτή είναι χρήσιμη.Και αφού είναι χρήσιμη δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

 

Παραθέτοντας τις απόψεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Sportradar, Andreas Krannich, τόνισε: «Κάθε ομοσπονδία που δείχνει αυτό το επίπεδο δέσμευσης και πίστης θα έχει πάντοτε την υποστήριξή μας. Σήμερα, ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ακεραιότητας. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση υπογραμμίζει την αφοσίωση της ΕΠΟ και του Προέδρου της προς τους ποδοσφαιριστές, τους υπευθύνους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και φυσικά τους οπαδούς. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια περήφανη παράδοση με τις ομάδες του να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία του ποδοσφαίρου. Μας τιμά το γεγονός ότι η ΕΠΟ έχει έρθει σε εμάς για να φέρει σε πέρας αυτό το φιλόδοξο σχέδιο. Όλες οι μεγάλες ομάδες, οι ομάδες νέων, οι υπεύθυνοι σωματείων, οι διαιτητές, το προσωπικό της ομοσπονδίας: κανείς δεν θα είναι σε θέση να επικαλεστεί άγνοια. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε».

 

Ο επικεφαλής integrity officer της UEFA, Urs Kluser, δήλωσε τα παρακάτω σχετικά με την εκκίνηση συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Π.Ο. και στην Sportradar: «Η UEFA μαζί με τις Ομοσπονδίες-μέλη ηγείται της κίνησης για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε το υγιές πνεύμα του ποδοσφαίρου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για παίκτες, διαιτητές και προπονητές, ένα εξειδικευμένο σύστημα παρακολούθησης, συνεργασία με τις στοιχηματικές εταιρίες και τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις κρατικές αρχές. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινέστατη στήριξή μας στο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα. Αυτή η πρωτοβουλία της ΕΠΟ και των Λιγκών της Ελλάδας είναι ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη χειραγώγηση αγώνων. Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι τόσο η ΕΠΟ, όσο και οι Λίγκες έχουν δεσμευτεί για την εξάλειψη αυτού του μεγάλου προβλήματος στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας».

 

Στη σημερινή παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την Sportradar συμμετείχαν ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.