Σύμμαχος ο χρόνος στον ΑΟΧ

0

Η ήττα του ΑΟΧ στον Κορυδαλλό δεν ξένισε τους γνωρίζοντες.Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με την παραίτηση του Διακάκη και όλα όσα ακούστηκαν ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να μην επηρεάσουν το εσωτερικό της ομάδας.Η έλευση του Μουράτ Σεροπιάν ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν το σφύριγμα του Διαμαντόπουλου το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν ικανός χρόνος ώστε ο έμπειρος τεχνικός να καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τα δικά του «θέλω”.

Ασχέτως προσωπικών ή ομαδικών λαθών ο ΑΟΧ εμφανίστηκε αρκετά καλός όχι, όμως, τόσο όσο χρειαζόταν για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αν το ζητούμενο ήταν ο βαθμός ή οι βαθμοί τότε θα συμφωνήσω ότι ο ΑΟΧ απέτυχε.

Ήταν,όμως, αυτό όντως το ζητούμενο;

Προσωπικά,αμφιβάλλω.

Τα φετινά ζητούμενα για τον ΑΟΧ είναι τρία:

1)Αγωνιστικά ο στόχος, στην παρούσα φάση,δεν είναι ο πρωταθλητισμός.Είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού συνόλου που θα αποδώσει καλό ποδόσφαιρο αλλά και θα αναδείξει κάποιο ή κάποια ταλέντα.Ο χρόνος που έχει μπροστά του ο Σεροπιάν μέχρι την επόμενη συνάντηση στην Κόρινθο είναι δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες.Χρόνος ικανοποιητικός ώστε να καταφέρει να παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές του τι ακριβώς ζητά από εκείνους.Ακόμα και ο αγώνας του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη με τον Φωκικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα δυνατό τεστ για δοκιμές παικτών και σχημάτων.

Ο Αρμένης είναι και καλός και έξυπνος προπονητής.Η δουλειά του στον Βύζαντα που τον πήρε από τα αζήτητα και τον μετέτρεψε σε πρωταγωνιστή της κατηγορίας δείχνουν έναν τεχνικό που δεν δειλιάζει στα δύσκολα.

2)Οικονομικά ο ΑΟΧ δεν είναι στα πάνω του όπως άλλωστε και πλείστες  άλλες ομάδες.Στόχος να βγει η χρονιά με τη λιγότερη δυνατή «αιμορραγία” ώστε η επόμενη να τον περιμένει πιο υγιή.Δύσκολο εγχείρημα και με μεγάλα ρίσκα άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία της ομάδας.Χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς από έμπειρους παράγοντες.

3)Η πραγματική-και όχι στις ασκήσεις επί χάρτου-ανάδειξη ταλέντων τα οποία θα έχουν και μεταπωλητική αξία είναι, κατά την προσωπική μου άποψη, το μείζον.Η απόλυτη στήριξη της ομάδας Κ-20 σε όλα τα επίπεδα είναι το μεγάλο στοίχημα και αυτό που εν τέλει θα δώσει την δυνατότητα στον ΑΟΧ να αλλάξει, επί της ουσίας, επίπεδο.Μια στήριξη που εφόσον χρειαστεί,πρέπει να δοθεί, ακόμα και εις βάρος της «μεγάλης” ομάδας χωρίς να υπολογιστεί το πιθανό κόστος μιας εφήμερης αποτυχίας.Το μεσοπρόθεσμο κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

ΥΓ. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον προσωπικό μου «φίλο” σε ένα από τα προφίλ του Facebook.Ελπίζω μόνον να μην ήσουν κι εσύ οπαδός της Δόξας Βύρωνα, του Εθν.Αστέρα ή χειρότερα του Ιάλυσου.

Αν και πολύ αμφιβάλλω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.