Τα αγόρια και οι άντρες

Τρίτη γκέλα και η μουρμούρα εντείνεται.Κατ’ άλλους ο προπονητής δεν «το έχει», κατά τρίτους οι παίκτες είναι «αδιάφοροι», κατά τέταρτους η διοίκηση δεν βοήθησε όσο έπρεπε το καλοκαίρι…

Το αστείο είναι ότι όλα τα παραπάνω έχουν βάσει αληθείας.

Ο Χατζηνικολάου μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα δείχνει να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα «πανικού».Είναι σίγουρο ότι αισθάνεται πίεση πολύ παραπάνω ίσως και από τα περσινά πλέϊ-οφ. Παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει και πιο ανήσυχος.Είναι αρκετά ευφυής ώστε να αντιλαμβάνεται όλες τις «δονήσεις» γύρω του και αυτό τον καθιστά λιγότερο συγκεντρωμένο με αποτέλεσμα ο εσωτερικός εκνευρισμός να βγαίνει ευκολότερα στην επιφάνεια.Χαρακτηριστική αντίδραση το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι της συνέντευξης Τύπου μετά την Κέρκυρα.

Το μήνυμα ξεκάθαρο.«Θα φτύσουμε αίμα για να σωθούμε» επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους. Και για να είμαστε δίκαιοι το έχει τονίσει σε κάθε συνέντευξη ασχέτως αποτελέσματος.

Του είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει ότι οι εξαιρετικές εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών μετατράπηκαν πολύ γρήγορα σε «βρόγχο» που σφίγγει με κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

Οι παίκτες τώρα.Με ενθουσιασμό,άγνοια κινδύνου και αρκετή δόση τύχης στις αρχές κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκες και ανατροπές.Ο χρόνος ,όμως πέρασε και το «άγνωστο» για τους αντιπάλους τους κατέστει πια γνωστό.Βοήθειες στο μαρκάρισμα του Ουντότζι,πρέσιγκ σε Κάλαϊτζιτς και Ουκάρ,παίκτης κολλημένος στην πλάτη του Αναστασάκου.

Ο «εύκολος» αιφνιδιασμός εξέλιπε και η ανάγκη εύρεσης διαφορετικού αγωνιστικού προσανατολισμού είναι επιτακτική κάτι που κατ΄επέκταση απαιτεί μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και προσπάθεια.Και αυτό μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Τι να κάνουμε; This is Superleague.

Η προσαρμογή δεν είναι εύκολη για όλους ενδεχομένως για μερικούς,μάλιστα, αδύνατη.Τώρα,όμως, θα ξεχωρίσουν τα «αγόρια» από τους «άντρες».

Και η διοίκηση τι ; Άμοιροι ευθυνών;

Όχι,βέβαια.Το καλοκαίρι «φοβήθηκαν».Βλέποντας γύρω τους το σύστημα να καταρρέει αποφάσισαν να πάνε συντηρητικά.Συγκεκριμένο,σφιχτό μπάτζετ, συγκεκριμένα σφιχτά συμβόλαια και προφανώς συγκεκριμένες «σίγουρες» επιλογές.Λάθεψαν στην απόφαση τους; Ελάχιστοι θα διαφωνούσαν.

Γιατί τι είναι προτιμότερο,να «υποβιβαστείς» δοξασμένος ή να παραμείνεις «λοιδορούμενος»;

Οι πολλοί θα επέλεγαν το δεύτερο.Αυτό,όμως έχει και κόστος.Κόστος όπως αυτό με την Κέρκυρα,όπως με τον ΟΦΗ ενδεχομένως όπως και με πολλές άλλες ομάδες στο μέλλον.

Όταν,όμως κάνεις στο τέλος τη «σούμα» και τα «κουκιά» σου έχουν βγει τότε θα μπορείς να λες ότι δικαιώθηκες.

Μέχρι τότε,δυστυχώς,θα πρέπει να υπομείνεις στωϊκά τις «στραβές»,τις κακές στιγμές, τα λάθη.Από όλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου.

Μετά τη συγκλονιστική νίκη επί της Ξάνθης κορυφαίος παράγοντας της ομάδας  μου έλεγε πόσο τυχεροί ήταν που τους «βγήκαν» οι εννιά στις δέκα επιλογές τους.Αμφιβάλλω αν και σήμερα επέμενε σε αυτήν την άποψη.Πότε,λοιπόν, είχε δίκιο ,τότε ή τώρα;

Προφανώς,η χαρά της τότε νίκης τον παρέσυρε σε υπερβολές.Αλλά μήπως και η πίκρα της τωρινής αποτυχίας τον οδήγησε σε  συμπεράσματα εν θερμώ;

Ο Πλατανιάς μαθαίνει.Και έχει πολλά ,όπως και όλοι μας, ακόμα να μάθει.

Η Superleague δεν είναι περιφερειακό,δεν είναι Γ΄εθνική δεν είναι ούτε καν Β΄.

Είναι η κορυφαία διοργάνωση της χώρας και οι συμπεριφορές όλων μας θα πρέπει να συνάδουν με τη σπουδαιότητα των στιγμών.

Δεν φτάνει το γήπεδο «στολίδι» και οι διαφημίσεις της NOVA για να καμαρώνεις.

Χρειάζεται αλλαγή της νοοτροπίας μας από τα χαμηλά έως τα ψηλά.

Άλλωστε,επαναλαμβάνω, τώρα είναι η στιγμή που θα ξεχωρίσουν τα «αγόρια» από τους «άντρες»…

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.