Τα πούλησε όλα και ζει σε Airbnb

O επιχειρηματίας, επενδυτής και συγγραφέας Τζέιμς Άλτουτσερ, είχε πολλές διακυμάνσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό. Κάποια εποχή, από 15 εκατομμύρια βρέθηκε να έχει μόνο 143 δολάρια. Σήμερα βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο.

Πριν από ένα χρόνο, στα 48 του, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος αποφάσισε να αφήσει τα δυο του σπίτια και να ξεφορτωθεί όλα τα υπάρχοντά του, εκτός από δύο τσάντες. Η μία είχε μερικά ρούχα και η άλλη το λάπτοπ, το κινητό και το Kindle του. Σήμερα ζει αποκλειστικά σε σπίτια του Airbnb.

epixeirimatias-500

Ο συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης όπως «Choose Yourself» και «The Power of No» πλήρωσε μία φίλη του που ανέλαβε να ξεκαθαρίσει, να δωρίσει, να πουλήσει ή να πετάξει κάθε αντικείμενο στα δύο σπίτια, διαδικασία που διήρκεσε δύο εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό της είχε ζητήσει να μην επικοινωνήσει μαζί του για ερωτήσεις, κι εκείνη παραβίασε την εντολή μόνο όταν έπεσε πάνω στο πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ – φυσικά της είπε να το πετάξει, καθώς το θεωρούσε το πιο άχρηστο αντικείμενο στο σπίτι.

Σήμερα δηλώνει στο CNBC ότι η απελευθέρωση από τις υλικές δεσμεύσεις τον βοήθησε στη δουλειά του. «Μου αρέσει να μην έχω πολλά πράγματα, σταθερό σπίτι με σταθερή διεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι γίνομαι πιο δημιουργικός. Τα δύο παιδιά του μένουν με την πρώην σύζυγό του, και όταν τον επισκέπτονται στο σπίτι που μένει τη συγκεκριμένη περίοδο φέρνουν πάντα βαλίτσες.

Ο Άλτουστερ έχει ιδρύσει και διευθύνει πάνω από 20 εταιρείες, ενώ σήμερα είναι επενδυτής και σύμβουλος σε περισσότερες από 30.

koolnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.