Φεύγουν οι διαιτητές από τις Ενώσεις;

Στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (2/), η οποία κράτησε περίπου 2,5 ώρες, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το πολύπαθο κομμάτι της ελληνικής διαιτησίας.

Σημείο ταύτισης και των δυο πλευρών ήταν να απεμπλακούν οι διαιτητές που παίζουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα από τις ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν αυτή την στιγμή. Τόσο η πολιτική ηγεσία της χώρας όσο και η Ομοσπονδία, θεωρούν ότι κάνει ζημιά στην διαιτησία η εξάρτησή τους από τις Ενώσεις που μπορεί να τους ανεβάσει και να τους… κατεβάσει κατά το δοκούν.

Έτσι, λοιπόν, στόχος είναι οι διαιτητές να ανήκουν στην Ομοσπονδία και όχι στις Ενώσεις. Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, οι διαιτητές θα εξακολουθούν να ανήκουν στις Ενώσεις τους. Μένει βέβαια να δούμε αν αυτή η σκέψη θα υλοποιηθεί άμεσα, διότι το κομμάτι της διαιτησίας είναι αυτό που «καίει» τους περισσότερους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στις εκλογές, το πιθανότερο είναι να γίνουν μέσα στον Ιούνιο όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των Βασιλειάδη και Δρόσου μετά την συνάντησή τους. Θα υπάρξει η νομοθετική παρέμβαση που χρειάζεται από την Πολιτεία και οι εκλογές θα γίνουν με βάση το Καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Πηγή:sport24.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.