Χρηματικό πρόστιμο από την Super League

Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων τιμωρήθηκε από την Super League με χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική.

Στα… μαλακά έπεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αναφορικά με το χαστούκι που έδωσε οπαδός της ομάδας στον Χάρη Μαυρία στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ».

Συγκεκριμένα, η κρητική ΠΑΕ τιμωρήθηκε από την Επιτροπή με πρόστιμο ύψους 9.200 ευρώ. Κάτι… ανάλογο συνέβη και με την ΠΑΕ ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 10η αγωνιστική , καθώς απορρίφθηκε η δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα και η Επιτροπή επέβαλλε πρόστιμο 11.000 ευρώ στην Ένωση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: διότι : «Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για πέντε λεπτά διότι ο τερματοφύλακας της εγκαλουμένης διατάχτηκε να αφαιρέσει το διαφορετικού χρώματος μακρύ ισοθερμικό των ποδιών»: ποινή επίπληξης.

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ)ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης

Η) ΠΑΕ Πανθρακικός: διότι: «Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για τρία λεπτά διότι οι ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης παρουσιάστηκαν στη φυσούνα μη φορώντας το σωστό εξοπλισμό (διπλές κάλτσες, κολάν ισοθερμικά διαφορετικού χρώματος) παρόλο που οι εκπρόσωποι των ομάδων είχαν ενημερωθεί στην πρωινή συνάντηση αλλά είχαν ενημερωθεί και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές από τους βοηθούς διαιτητή μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στα αποδυτήριά τους»: ποινή επίπληξης.

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν τη 10η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Λεβαδειακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματικά με την από 336/13-11-2012 κλήση που σας αποστείλαμε και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 37424/2012 έγγραφο του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα θεωρούμενο ενιαίο σώμα μ’ αυτήν». Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ως αβάσιμη. (Μη δυνατότητα λήψης υπ’ όψιν μόνον εκθέσεως Αστυνομικής Αρχής για επιβολή ποινών άρθρο 15 εδ. α και β του Π.Κ. της Ε.Π.Ο).

Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή έντεκα χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 19/11/2012 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 23-11-2012 και ώρα 12:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ως αβάσιμη. (Μη δυνατότητα λήψης υπ’ όψιν μόνον εκθέσεως Αστυνομικής Αρχής για επιβολή ποινών άρθρο 15 εδ. α και β του Π.Κ. της Ε.Π.Ο).

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 9η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στην από 6/11/2012 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείστε ενώπιον μας την Δευτέρα, 12-11-2012 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ως αβάσιμη. (Μη δυνατότητα λήψης υπ’ όψιν μόνον εκθέσεως Αστυνομικής Αρχής για επιβολή ποινών άρθρο 15 εδ. α και β του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.)

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 8η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

B) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης διότι: «Στο 45΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλος της εγκαλουμένης χαστούκισε ελαφρά στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας ΜΑΥΡΙΑ Χ. ο οποίος βρέθηκε δίπλα στα κιγκλιδώματα της θύρας 2 με αποτέλεσμα να γίνει προσωρινή διακοπή του αγώνα για ένα (1΄) λεπτό προκειμένου να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου»: συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων διακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 7η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.