Όριο στις εισπρακτικές εταιρίες βάζει το Υπουργείο

«Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εισπρακτικές εταιρείες, δεν σχετίζεται με το πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Εκτός αν κάποιοι νομίζουν ότι το πνεύμα της νομοθέτησης πλαισίου για την ανάκτηση οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ταυτίζεται με ψυχολογικές πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές, πρακτικές που έχουν εφαρμόσει οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και για τις οποίες έχουμε δεκάδες καταγγελίες στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή».

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε δημοσίευμα που θέλει τον ίδιο και το υπουργείο Οικονομίας, να ετοιμάζει περαιτέρω περιορισμούς για τις εισπρακτικές εταιρίες, «οι οποίοι έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την δέσμευση και της ίδιας της κυβέρνησης για ταχεία μείωση των «κόκκινων» δανείων και πάταξη του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Διαβάστε περισσότερα στο hania.news

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.