14 ομάδες αλλά υπό όρους…

Το «βέτο» του Γιώργου Βασιλειάδη για πρωτάθλημα με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019/20 μπορεί να αρθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που ήταν αμετακίνητος στο πλάνο του για την οικονομική στήριξη του πρωταθλήματος με τηλεοπτικό συμβόλαιο, είναι ανοιχτός να συζητήσει τη διεξαγωγή του με 14 ομάδες αλλά μόνο υπό όρους.

Συγκεκριμένα, θα χρειαστεί πρωτίστως γραπτή δέσμευση από τη Λίγκα πως οι ομάδες θα γίνουν 12 από τη σεζόν 2020/21 (δηλαδή δύο χρόνια αργότερα από ό,τι είχε ζητήσει ο ίδιος αρχικά), υπό τον όρο όμως πως θα ληφθούν από τη διοργανώτρια αρχή σημαντικές αποφάσεις προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου και άλλες αυτόβουλες ενέργειες, όπως η μείωση των δανεισμών παικτών.

Τότε και μόνο τότε ο κ. Βασιλειάδης θα συζητήσει το ενδεχόμενο να πάρει παράταση ως τη σεζόν 2020/21 η αναδιάρθρωση με 12 ομάδες. Και πάλι, όμως, θα χρειαστεί να υπάρξει «κεντρικά» η έγκριση της κυβέρνησης για αυτό το αναθεωρημένο σχέδιο, προτού τεθεί σε εφαρμογή. Για την ώρα, ο υφυπουργός περιμένει τις προτάσεις και δεσμεύσεις της Super League, πιθανότατα μετά το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ΔΣ (15:00).

sport-fm.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.