Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για το ποδηλατοδρόμιο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι Χανίων, που παραμένει ημιτελές 15 χρόνια μετά, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Χανίων ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός , συνοδευόμενος από το νομικό του σύμβουλο.

Το συγκεκριμένο έργο, από το 2002 -όταν δημοπρατήθηκε- στοίχισε 3 εκατομμύρια 638 χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό κράτος, χωρίς να έχει τεθεί ποτέ σε λειτουργία!

«Ήρθαμε εδώ για να καταθέσουμε τη μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενες ποινικές ή άλλες ευθύνες κατά παντός υπευθύνου, είτε υπηρεσιακών παραγόντων είτε φυσικών προσώπων, για το ποδηλατοδρόμιο των Χανίων, για το οποίο έχουν κατασπαταληθεί 3 εκατομμύρια 638 χιλιάδες ευρώ. Είναι ένα έργο, το οποίο δεν αποπερατώθηκε ποτέ και βρίσκεται στην κατάσταση, την οποία γνωρίζει όλη η κοινωνία των Χανίων. Επειδή βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις και σε διαβούλευση με τον Δήμο Χανίων για να δούμε τι θα γίνει με αυτήν την εγκατάσταση στο μέλλον, κρίνουμε ότι πρέπει ν’ αποδοθούν και ευθύνες για τη συγκεκριμένη εικόνα που υπάρχει και να φροντίσουμε για το μέλλον της εγκατάστασης. Τρία εκατομμύρια, 638 χιλιάδες είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό, ειδικά για μία εποχή που περνάμε και μία δύσκολη οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Συναδινός, εξερχόμενος των Δικαστηρίων, γνωστοποιώντας ότι «έχουμε προσκομίσει όλα τα έγγραφα τα οποία χρειάζονται για να ξεκινήσει μία κατ’ αρχήν προανακριτική διαδικασία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού σημείωσε πως «οι εκτιμήσεις για την εγκατάσταση είναι ότι χρειάζεται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου ν’ αποκτήσει την απαραίτητη γεωμετία -για την πίστα μιλάω- που ν’ ανταποκρίνεται στις ολυμπιακές προδιαγραφές. Αυτό είναι ένα δεύτερο ζήτημα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο κ. Συναδινός.

Πηγή:hania.news

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.