Άρης: Ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το άρθρο 99

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, που άρχισαν να “τρέχουν”, από χθες, σχετικά με το άρθρο 99 και την προσπάθεια υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης.

Ως γνωστόν, βάσει πληροφορίας που εμφανίστηκε από την Αθήνα, το Δημόσιο (ουσιαστικά η ελληνική κυβέρνηση) παρουσιάζεται αρνητική στην υπαγωγή εταιρειών στο εν λόγω άρθρο, με έναν από τος λόγους να είναι οι μαζικές αιτήσεις εταιριών-επιχειρηματιών.

Κάτι που, αν τελικά ισχύσει, ο Άρης θα βρεθεί σε ακόμα πιο δεινή θέση, με τους διοικούντες να εξετάζουν και το “Σχέδιο Β”.

Χθες, εκ των μελών της διοίκησης και επικεφαλής των νομικών, που χειρίζονται την υπόθεση, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί καθώς, όπως είπε “δεν μπορεί να συνεισφέρει, εφόσον τα γεγονότα έχουν πάρει αρνητική τροπή“.

Το απόγευμα της Τετάρτης πρατγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. και το βράδυ, ΠΑΕ και ΚΜΑ, εξέδωσαν ανακοίνωσε στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα και δηλώσεις μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και μέλος της τριμελούς ομάδας νομικών, σε σχέση με τη διαδικασία υπαγωγής της εταιρίας στις διατάξεις του άρθρου 99, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ δηλώνουν κατηγορηματικά:

1) Την δεδομένη θέση τους ότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι η σημαντικότερη διέξοδος σωτηρίας και οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

2) Την αταλάντευτη βούλησή τους να ολοκληρώσουν με τον πλέον επιτυχή τρόπο τη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

3) Οι αρχικές δηλώσεις του προαναφερόμενου μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΡΗΣ απηχούν προσωπικές και ΜΟΝΟ απόψεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τα Διοικητικά Συμβούλια τόσο της ΠΑΕ όσο και της Κ.Μ.Α., καθώς και τους δύο έτερους δικηγόρους της ομάδας νομικών, όπως με κοινή τους δήλωση διευκρίνισαν.

4) Η συστράτευση στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία αποτελεί την κορυφαία αποστολή όλων μας, απαιτεί σθένος, πίστη και μαχητικότητα.

Καταληκτικά, υπενθυμίζουμε προς άπαντες ότι όποιος θεωρεί ότι δε διαθέτει πλέον τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, είναι ελεύθερος να αποχωρήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί αυστηρά και απαρέγκλιτα εντός των πλαισίων που ορίστηκαν εξ αρχής μέσα από τις συλλογικές και καταστατικές διαδικασίες“.

CTRL + Q to Enable/Disable FBPhotoZoom