“Έξι ομάδες θα ανέβουν από τον Νότιο ΄Ομιλο…”

Συνέντευξη για το Νέο Ελληνικό Ποδόσφαιρο ,όπως αυτό παρουσιάστηκε και επίσημα το πρωί της Πέμπτης, έδωσε στον ΧΑΝΙΑ SPORT FM 90.5 , o αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Βούρβαχης μεταξύ των οποίων ξεκαθάρισε ότι από τον Νότιο Όμιλο της F.L 2 θα ανέβουν έξι ομάδες.

Football League:500.000€ το μετοχικό κεφάλαιο για κάθε ομάδα

Όσον αφορά τη Football League, όπως προβλέπει ο νόμος οι ομάδες πρέπει να έχουν Μ.Κ 500.000 ευρώ αλλά γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό, όπως επίσης η ομάδα να διαθέτει ή να της έχει παραχωρηθεί κάποιο γήπεδο ακριβώς όπως και στη Σούπερ Λίγκ.

Μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις είναι να μην υπάρχουν αρρύθμιστα προς τρίτους χρέη στην ομάδα γιατί ακόμη κι αν η ομάδα έχει βρεθεί στις θέσεις ανόδου και δεν πληρεί κάποιο από τα κριτήρια, τότε δε θα μπορεί να αγωνιστεί στην επόμενη κατηγορία.

Οι ομάδες που θα ανέβουν θα είναι συνολικά 11, 6 από τον νότιο όμιλο ενώ 5 από το βόρειο.

Η κατηγορία θα είναι αμιγώς επαγγελματική και θα ισχύσουν πολλές από τις διατάξεις που ισχύουν και στη Superleague.

Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία:”Θα εξασφαλίσουμε τα οδοιπορικά”

Η Γ΄Ερασιτεχνική κατηγορία θα γίνει σε έξι ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων και σε έναν από αυτούς θα βρεθούν οι Κρητικοί εκπρόσωποι μαζί με ομάδες κοντινών περιοχών ώστε να μειωθούν τα έξοδα. Σύμφωνα,μάλιστα, με αντιπρόεδρο της ΕΠΟ γίνονται ήδη προσπάθειες να εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των νησιωτικών ομάδων.

Σχετικά,με την υποχρεωτική παρουσία μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών στις ομάδες της Γ΄κατηγορίας είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει χωρίς, όμως, να είναι γνωστός ο αριθμός τους.

Πρωταθλήματα ΕΠΣΧ:«Στο χέρι μας να βελτιωθούμε»

Την ελπίδα του ότι οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων θα αναγκαστούν να δουλέψουν πιο σκληρά ώστε να βελτιώσουν αισθητά το αγωνιστικό τους επίπεδο μιας και ο δρόμος της ανόδου καθίσταται πλέον εξαιρετικά δύσβατος ,εξέφρασε ο κ. Βούρβαχης με την ιδιότητα του ως προέδρου της ΕΠΣΧ.

«Το ταλέντο δεν έχει εκλείψει»,δήλωσε χαρακτηριστικά, «και με τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες και που και ή Ένωση επικουρεί με τη διεξαγωγή εννέα πρωταθλημάτων στις μικρότερες κατηγορίες, το μέλλον είναι ευοίωνο. Άλλωστε, η νίκη του Λυκείου Σούδας –το οποίο το συγχαίρουμε θερμά- επί του ΤΑΔ Ηρακλείου δείχνει ότι το ταλέντο περισσεύει.»

Κάρτα Υγείας Αθλητών: Αβέβαιο το μέλλον της

«Το πλάνο που είχε εκπονηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας των αθλητών δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς δεν είχε προβλεφθεί αντίστοιχο νομικό πλαίσιο.

Έχουμε καταγγείλει τη σύμβαση με την εταιρία που μας προμήθευσε τα μηχανήματα γιατί οι όροι που είχαν υπογραφεί ήταν επαχθείς για την Ομοσπονδία.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και προς αυτό προσανατολιζόμαστε είναι η ΕΠΟ να ιδρύσει μια νέα ΑΕ υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το εγχείρημα..

Όμως,για αυτό ακόμα είμαστε μακριά.

Μην ξεχνάμε, παρόλα αυτά, ότι πρώτιστα η εξέταση των νεαρών αθλητών, θα πρέπει να είναι μέλημα των γονιών τους ώστε να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους μπορούν χωρίς κίνδυνο να ασχοληθούν με το αθλητισμό.»