Έχετε κάτι σε ηλεκτροσόκ γιατρέ μου;

Και η Ξάνθη και ο Πλατανιάς ήθελαν μία βαθμολογική ανάσα τόσο βαθιά, ώστε να μπορούν να κοιτάξουν καλύτερα την επόμενη ημέρα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Από το θέλω όμως μέχρι το πράττω ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος. Η Ξάνθη τον πήγε μέχρι τέλους και ο Πλατανιάς έμεινε στην αρχή. Του κόπηκε η ανάσα σαν κουρασμένος δρομέας, άσχετα αν η κούρσα έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα για τον τερματισμό.

“Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε”, ήταν η ατάκα του Άγγελου, ο οποίος, αυτή τη φορά, δεν επικαλέστηκε την Παναγία για το αποτέλεσμα. Προτίμησε ν’ αφήσει στην άκρη τα “Θεία” και να δει πιο ρεαλιστικά την κατάσταση. Ότι έχασε το παιχνίδι καθαρά και δίκαια, χωρίς να σταθεί στο… “καλή η προσπάθεια, αλλά…”.

Και πλέον, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, χρειάζεται όντως ο ρεαλισμός, η λογική και το να σταθείς όρθιος στην πραγματικότητα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί… που δεν είναι δα και η καλύτερη για τον Πλατανιά.

Δεν πρέπει ο Πλατανιάς, αν θέλει να σώσει την παρτίδα, να παρουσιάζεται απλά σαν όνομα και ένδεκα φανέλες μέσα στο γήπεδο. Και δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, από τις πολλές το τελευταίο διάστημα, η χανιώτικη ομάδα ήταν ωσεί παρούσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κι εγώ είμαι θρήσκος -και πολύ μάλιστα- ωστόσο, για τις επιλογές μου δε ρίχνω το φταίξιμο στον Ύψιστο και κοιτάζω να διορθώσω τα λάθη μου! Πως βέβαια μπορείς να διορθώσεις επιλογές σαν αυτές της μεταγραφικής περιόδου, όταν και έφυγαν τρεις στηλοβάτες της ομάδας στον α’ γύρο, αυτό είναι μία άλλη ιστορία!

Κι όπως λέει ο λαός… “στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”. Θα περιμένουμε λοιπόν το τέλος και τότε θα δούμε τι θα έχει να μας πει ο Άγγελος, τι θα έχουμε να πούμε εμείς, τι απολογισμό θα κάνουμε και βεβαίως, αν το πρόσημο θα είναι θετικό ή αρνητικό!

Το ταξίδι μπορεί να συνεχίζεται, αλλά τα πράγματα είναι πια πολύ δύσκολα και χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ, που δε γνωρίζω όμως τι είδους θα είναι! Έχετε να προτείνετε κάτι γιατρέ μου;

Υ.Γ. Καλά θα κάνουμε να ασχοληθούμε με το δάσος, γιατί παραασχοληθήκαμε με το δέντρο. Και ο νοών νοείτω, γιατί αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

(όπου δάσος βλ. Πλατανιά και ΑΟ Χανιά και όπου δέντρο βλ. γήπεδο Περιβολίων)