Αέρα ή Banzai ?

Η αρχή, λένε, είναι το ήμισυ του παντός. Δεν είναι όμως το παν. Μπορεί, λοιπόν, το ποδαρικό της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να ήταν περίπου… εφιαλτικό, αλλά η πορεία της στη διοργάνωση δεν σταματά εδώ. Κι όσο ακόμη υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, ακόμη βέβαια και αν χαθούν κι αυτές, οφείλει να παλέψει. 

«Αδικημένοι», αλλά προβληματισμένοι 

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στις τάξεις της Εθνικής μετά το 3-0 από την Κολομβία. Οι διεθνείς συμφωνούσαν πως το τελικό σκορ αδικεί κατάφορα την προσπάθειά τους και πως βάσει εικόνας δικαιούνταν κάτι καλύτερο, ενδεχομένως και ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντως στην πλειοψηφία τους παραδέχονταν πως η ελληνική ομάδα αδίκησε η ίδια την προσπάθειά της, αφού πλήρωσε κάποιες ολιγωρίες και δεν αξιοποίησε τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι. 

Η επόμενη μέρα 

Η Εθνική κοιτά, αναγκαστικά, μπροστά. Η επόμενη μέρα του ποδαρικού με το αριστερό τη βρίσκει ξανά στη βάση της, στο φιλόξενο Αρακαζού. Η αποστολή έφτασε τα ξημερώματα στο ορμητήριό της, υπό βροχή και αμέσως πήγε στο ξενοδοχείο για να δειπνήσει και να ξεκουραστεί. Αποκατάσταση και ανάλυση των λαθών περιλαμβάνει αρχικά το «μενού» στη σημερινή προπόνηση (00:30 ώρα Ελλάδος) για τον Φερνάντο Σάντος, που στη συνέχεια θα αρχίσει την ανάλυση του επόμενου αντιπάλου. Άλλωστε χρόνος δεν υπάρχει πολύς και το επόμενο παιχνίδι, την ερχόμενη Πέμπτη (1:00 ώρα Ελλάδος) απέναντι στην Ιαπωνία στο Νατάλ, είναι κομβικής σημασίας. Άλλωστε κοντράρονται δύο ομάδες που ξεκίνησαν με ήττα και ο χαμένος… χάνεται. 

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός σίγουρα θα κάνει κάποιες αλλαγές. Είναι τουλάχιστον πρόωρο να γίνουν εκτιμήσεις για το ποιες θα είναι αυτές, αλλά πιθανότατα θα προχωρήσει σε ένα φρεσκάρισμα, αφού το συγκρότημα του Αλμπέρτο Τζακερόνι τρέχει ακατάπαυστα. Θέση στο βασικό σχήμα ίσως πάρουν οι τρεις χθεσινές αλλαγές, ενώ πιθανώς να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις με τη χρησιμοποίηση παικτών που έχουν περισσότερα τρεξίματα.