Αγανακτισμένος ο ΑΟ Κύδων! | XANIA SPORT FM

Με επίσημη ανακοίνωση ο Κύδωνας εκφράζει την αγανάκτησή του όσο αφορά την συμπεριφορά των διαιτητών, κ. Β. Δεληγιαννίδη και Π. Νούσκου, στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«… μετέτρεψαν ένα απλό αγώνα σε παρωδία και γελοιότητα, με παραβίαση βασικών κανόνων του αθλήματος».

Τονίζοντας «δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια της ομάδας και ειδικά  των νεαρών αθλητών, που ταξίδεψαν σχεδόν 16 ώρες (ακτοπλοϊκώς και οδικώς, λόγω των οικονομικών δυσκολιών) από τα Χανιά μέχρι τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παίξουν χάντμπολ και ζητάει οι δυο προαναφερόμενοι διαιτητές, όπως και ο κ. Τσάκωνας (ο οποίος στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τον Πανελλήνιο, στην Αθήνα, υποχρέωσε τον Κύδωνα σε ήττα), να εξαιρεθούν από τους επόμενους αγώνες της ομάδας».

Στην συνέχεια η επιστολή αναφέρει: «… δεν ζητάμε εύνοια, δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε όμως αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη. Είναι κρίμα επειδή μερικοί θέλουν μόνο να έχουν τον τίτλο του διαιτητή -που κατά κοινή ομολογία είναι πολύ δύσκολος- να έχουν και θέση στην οικογένεια του χάντμπολ και να τους επιτρέπουν να συνεχίζουν να διαιτητεύουν. Ολοκληρώνοντας, επειδή και η ομοσπονδία είναι σε πολύ δύσκολη θέση, κατανοώντας τα οικονομικά προβλήματα που έχει όλη η Ελλάδα, θα θέλαμε να ξέρουμε αν η ομάδα μας αποτελεί εμπόδιο στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος για ορισμένες ομάδες (λόγω εξόδων μετακίνησης), να μας το ανακοινώσετε έγκαιρα, ώστε να μην αναγκαστούν την επόμενη φορά να αποχωρήσουν, αγανακτισμένοι, όλοι όσοι υπηρετούν τόσα χρόνια στα Χανιά το άθλημα που λέγεται χάντμπολ».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή την οποία υπογράφει ο υπεύθυνος του τμήματος, κ. Κοκολοδημητράκης εκφράζει και τις θερμές του ευχαριστίες στον ΠΑΟΚ, «Τέτοιες προσπάθειες από τους ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται για το καλό του αθλήματος, θα πρέπει να εκτιμώνται και να επιβραβεύονται», για την αθλητική συμπεριφορά του, καθώς και για την άψογη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή του Κύδωνα από το συμβούλιο της ομάδας και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο κ. Πετρίδη, τον οποίο και ευχαριστεί.