Αναρμόδια δήλωσε η επιτροπή για τους ισολογισμούς

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δηλώνει αναρμόδια με την υπόθεση την οποία έφερε στο προσκήνιο η ΠΑΕ Άρης, ζητώντας τον υποβιβασμό των Πανιωνίου και Πλατανιά λόγω μη κατάθεσης ισολογισμών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΕΑ δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντας πως δεν είναι αρμόδια για να κρίνει και να αποφασίσει για κάτι τέτοιο. Συνεπώς, η προσπάθεια του Άρη να καταφέρει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα εκτός γηπέδων, φαίνεται να πέφτει στο κενό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το υπόμνημα που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ, Θανάσης Κώνστας, δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των μελών της Επιτροπής έτσι ώστε να μελετηθεί μια ημέρα πριν τη σημερινή (27/03) της συνεδρίαση.

Από την πλευρά του Άρη υποστηρίζουν πως αυτό έγινε για γραφειοκρατικούς λόγους, όμως, από την πλευρά της ΕΕΑ προκύπτει πως η ίδια δεν είναι αρμόδια να ασχοληθεί με θέματα ισολογισμών. Όπως αναφέρεται, στην ΕΕΑ εμπίπτουν μόνο οι προϋπολογισμοί και βάσει νόμου των ΑΕ, αρμόδια να ασχοληθεί με θέματα ισολογισμών είναι μόνο η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί επίσης πως ακόμα κι αν τελικά ασχοληθεί με το θέμα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν θα είναι αρμόδια για να πάρει κάποια τελεσίδικη απόφαση παρά μόνο να εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για το ζήτημα.