Ανεβάζει στροφές ο Ν.Ο.Χ., η Πολιτεία (;)

Επιτέλους η ομάδα του Ν.Ο.Χανίων πήρε αυτό που άξιζε, έκανε το δύο στα δύο μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες με Πανιώνιο και Ηλιούπολη, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον φιγουράρει στην 7η θέση της βαθμολογίας, τρεις μόλις βαθμούς πίσω από τον έκτο Παναθηναϊκό.
Μια ομάδα που και φέτος είναι ξενιτεμένη από την φυσική της έδρα, παίζει στα γήπεδα της Αθήνας όλους τους εντός έδρας αγώνες της, η διαιτησία δεν της συμπεριφέρεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα είναι σε υπερθετικό βαθμό κι όμως βρίσκει την δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να βρίσκεται τρεις πόντους από την είσοδο της στην εξάδα.

Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη δείχνει πλέον πολύ δυνατή στην άμυνα, πνίγει τους αντιπάλους της, αυτό άλλωστε έπαθαν και ο Πανιώνιος με την Ηλιούπολη αυτό το διήμερο και δίπλα στην εμπειρία του Βλοντάκη ξεπετάγονται ολοένα και περισσότεροι παίκτες.

Την Παρασκευή ήταν ο Πετρόχειλος και ο Βιζυράκης που σκόραραν από τρία τέρματα, σήμερα ήταν ο Χαριτάκης που πέτυχε επίσης τρία. Δείχνει πλέον ότι η ομάδα αποκτά πλουραλισμό στην επίθεση και η άμυνα δαγκώνει τον αντίπαλο από το ξεκίνημα των αναμετρήσεων.

Η παραμονή πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί και πολύ καλύτερο υλικό από πολλές ομάδες έχει ο Ν.Ο.Χ. αλλά και πολύ δυνατό αγωνιστικό πλάνο. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν πλάνο και ιθύνοντες ώστε να λειτουργήσουν τα κολυμβητήρια και να επιστρέψει η ομάδα στα Χανιά, έστω και τώρα. Να ευχηθούμε τα μυαλά που διοικούν γενικά να καταλάβουν ότι το άθλημα είναι καλοκαιρινό επιτέλους και να αλλάξει όλη η σύσταση του πρωταθλήματος με μια αναδιοργάνωση. Ας βρεθεί η χρυσή τομή γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το πρωτάθλημα του χρόνου μπορεί να διεξάγεται με δύο άντε τρεις ομάδες.