Απεργία τη Δευτέρα στα κρατικά ΜΜΕ, στον αέρα το ντέρμπι

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ, γεγονός που δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στην ΕΡΤ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για την κάλυψη του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο ΣΕΦ.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η κρατική τηλεόραση θα ζητήσει τη σχετική άδεια από την Ενωση Συντακτών, προκειμένου ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός να μεταδοθεί κανονικά από την ΕΤ-1 στις 7 το απόγευμα. Μέχρι στιγμής η ΕΣΗΕΑ σε προηγούμενες αντίστοιχες ενέργειες επέτρεπε τη μετάδοση και σε αρκετές εξ αυτών και την περιγραφή αγώνων. Μένει να διαπιστωθεί ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσει αυτή τη φορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Η ΠΟΕΣΥ, επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα περιφερειακά δημόσια ΜΜΕ, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου από 06.00 έως 06.00 της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.

Διεκδικούμε:

Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική.

Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.
Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους και να διασφαλίσουν την επιτυχή διοργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και γενική συνέλευση των εργαζομένων για την πορεία των κινητοποιήσεων».