Από το Δόξα τω Θεώ στο βόηθα Παναγιά μου

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζούμε φέτος με τον Πλατανιά, είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά πάει να καταλήξει σε μια τραγωδία. Μια ομάδα που ξεκίνησε σαν φαβορί για υποβιβασμό, κατάφερε τις πρώτες αγωνιστικές να κάνει άπαντες να μιλάνε για το «χωριό» του Πλατανιά. Ο Πλατανιάς, σημείο αναφοράς  μόνο για καλοκαιρινές διακοπές, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και για την άνοδο του στην κατηγορία αλλά ουδείς περίμενε ότι θα έκανε τέτοιο ξεκίνημα. Το υλικό όχι και το καλύτερο δυνατό-με βάση και την εκκαθάριση που επιχειρείται- φιλότιμο όμως και δίνοντας τα πάντα εντός και εκτός γραμμών.

Το αποτέλεσμα σε όλα αυτά ήταν κάποιοι να ονειρεύονται μεγαλεία και όταν άρχισαν τα δύσκολα, το πιο εύκολο θύμα όπως παραδέχτηκε εξάλλου και η διοίκηση ήταν το τεχνικό επιτελείο. Το «θα φτύσουμε αίμα του Χατζηνικολάου» θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας όμως η κλεψύδρα του «Χάτζη»  άδειαζε επικίνδυνα και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνση του. Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Χατζηνικολάου κατάφερε να κρατήσει ψηλά τον Πλατανιά και ίσως αν τα αποτελέσματα ερχόταν με διαφορετική σειρά να λέγαμε άλλα (εξαίρεση του παιχνίδι στο Ηράκλειο).

Με τον Χατζηνικολάου παρελθόν, η διοίκηση του Πλατανιά έφερε τον Άγγελο Αναστασιάδη, ένα όνομα που θα έσβηνε γρήγορα από την μνήμη μας τον προκάτοχο του και θα έδινε άλλον αέρα στην ομάδα. Το πρώτο του ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, νίκη με τον τρόπο που είδαμε και πανηγύρια, στην συνέχεια νίκη… δεν ξαναείδαμε, ίδια εντεκάδα… ούτε κατά διάνοια προπονήσεις μόνο όταν έμπαινε το συνδρομητικό και αυτό επειδή το ορίζει η συμφωνία. Βαθμολογικά από το κακό στο χειρότερο παρ’ όλα αυτά δεν φοβόμαστε η Παναγία θα μας βοηθήσει αν και εδώ που τα λέμε δεν μας χρωστάει και τίποτα ή αν θέλουμε να το δούμε και διαφορετικά ίσως να χρωστάει σε άλλους.

Τα αποδυτήρια έκλεισαν για όλους σωστά θα έλεγα αλλά το γεγονός ότι πολλές φορές τα πράγματα έχουν ξεφύγει, με βάζει σε σκέψεις για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Περιπτώσεις για να γράψουμε πολλές με αρκετούς ποδοσφαιριστές να μην είναι και τόσο ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά του κόουτς. Η αίσθηση μου είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα πολλές αλλαγές με τον χρόνο και τις αγωνιστικές να λιγοστεύουν όπως λιγοστεύει και η απόσταση του     Πλατανιά από την διακεκαυμένη ζώνη. Μπορεί ο Νίτσε να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αθεϊσμό όμως η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στα Θεία αλλά όχι όσον αφορά το ποδόσφαιρο, τον καταρτισμό της εντεκάδας και την υποβάθμιση του χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών.

Εν κατακλείδι και για να μιλήσουμε λίγο και με αριθμούς ξεκινήσαμε με καλά με Χατζηνικολάου στο τιμόνι να μαζεύει μ.ο 1.09 βαθμούς ανά παιχνίδι και πήγαμε στον Αναστασιάδη που μαζεύει 0,85. Στα μαθηματικά δεν ήμουν καλός αλλά ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και έτσι έχουμε 30 αγωνιστικές επί 1,09 να μας κάνει 32,7 για Χατζηνικολάου και από την άλλη 0,85 επί 30 να μας κάνει 25,5. Το όριο της παραμονής φέτος θα είναι από 28 μέχρι 32 βαθμούς οπότε με Χάτζη κάτι θα κάναμε Δόξα το Θεό από την άλλη με Αναστασιάδη μας λείπει κάτι οπότε ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!

Υ.Γ 1Ευχή (σχεδόν) όλων είναι να μείνει στην κατηγορία ο Πλατανιάς γιατί μας κάνει καλό στην δουλειά μας όμως αυτό, δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να μην καυτηριάζουμε κάποια πράγματα. Στον Πλατανιά υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν γίνονται γνωστά ΣΩΣΤΑ προς τα έξω παρόλα αυτά όμως ίσως θα έπρεπε κάποιος από την διοίκηση να βάλει «φρένο» σε αυτό. Το γεγονός ότι δεν βγαίνουν προς τα έξω δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ 2 Για πρώτη φορά στην ιστορία του το χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει ομάδα στην super league αφήστε μας να το απολαύσουμε. Αφήστε μια προπόνηση ελεύθερη για το κοινό μα δεν δαγκώνει, τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά θέλουν να σας βλέπουν ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ . Είναι σαν να κάνουμε λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή.