Αρναουτάκης για νέο γήπεδο στην Κίσσαμο: Να βρεθεί πρώτα ο χώρος και θα το δούμε…

Τη στήριξή του στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Κισσάμου, αναγνωρίζοντας παράλληλα το έλλειμμα αθλητικών υποδομών στην περιοχή, υπογράμμισε την ανάγκη να εξευρεθεί πρώτα ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη νέα αθλητική εγκατάσταση εξέφρασε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

«Αφού γίνει αυτό η Περιφέρεια είναι εδώ για να συνεργαστεί με το Δήμο Κισσάμου και να εξετάσει ενδελεχώς τις δυνατότητες για την κατασκευή του νέου σταδίου στην Κίσσαμο στη βάση της άριστης σχέσης και συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κισσάμου μετά τη σημερινή συνάντηση.

Παράλληλα, έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης ότι ο Δήμος Κισσάμου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα συνεργαστούν για την υλοποίηση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος στον Νομό Χανίων, για το οποίο, ωστόσο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε επισημάνει από νωρίς το πρωί το efimeridaki.gr, ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο με τον κ. Αρναουτάκη, με κύριο θέμα συζήτησης την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Κισσάμου. Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, συμμετείχαν επίσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Νίκος Καλογερής και Παναγιώτης Σημανδηράκης καθώς και ο πρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΓΣ Κισσαμικός, Αντώνης Ροκάκης και Γιώργος Μαρακάκης αντίστοιχα.

Όπως τόνισε στον Περιφερειάρχη ο κ. Σταθάκης, «στον Δήμο Κισσάμου καταγράφεται ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα αθλητικών υποδομών, με τη μοναδική αθλητική υποδομή που υπάρχει στην περιοχή – το Εθνικό Στάδιο Κισσάμου, το οποίο φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες τόσο από το άθλημα του ποδοσφαίρου όσο και του κλασικού αθλητισμού – να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καιελλείψεις σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κισσάμου επισήμανε την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στον τομέα του αθλητισμού στην Κίσσαμο, φέρνοντας ως παραδείγματα την ομάδα ποδοσφαίρου του Κισσαμικού – η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Football League, εκπροσωπώντας όχι μόνο την περιοχή της Κισσάμου αλλά ολόκληρη την Κρήτη – αλλά και τον Α.Ο. Κισάμου, ο οποίος καταγράφει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο κλασικού αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη κατασκευής ενός νέου, σύγχρονου αθλητικού σταδίου στην πόλη της Κισσάμου, το οποίο θα μπορεί αφενός να καλύψει με επάρκεια και ασφάλεια τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας και αφετέρου θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις, τις οποίες -όπως ανέφερε- η περιοχή έχει πολύ μεγάλη ανάγκη.

Προκειμένου όμως να ευοδωθεί ένα τέτοιο σημαντικό έργο και με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου Κισσάμου να στηρίξει την υλοποίηση αυτού από ίδιους πόρους, ο Δήμαρχος Κισσάμου ζήτησε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων για τη χρηματοδότηση του έργου, ώστε η Κίσσαμος να αποκτήσει επιτέλους ένα αθλητικό στάδιο αντάξιο των προσδοκιών όλων των Κισσαμιτών, ικανό να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού.