Αρχίσανε τα όργανα….

Πόλεμος” στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Χανίων, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν να μη γίνεται δεκτός ο Στέλιος Βαρουξάκης από τον πρόεδρο Γιώργο Βούρβαχη.

Αν και όλα ξεκίνησαν σχετικά ήρεμα, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων να κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Βαρουξάκη να είναι παρών στη Γ.Σ., χωρίς όμως να έχει δικαίωμα λόγου, βάσει καταστατικού, όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Βούρβαχης, ωστόσο, το μοναδικό θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό, με αντεγκλίσεις ένθεν και ένθεν.

Μάλιστα, ο Στέλιος Βαρουξάκης ζήτησε να ψηφίσει η Γενική Συνέλευση για το αν θα πρέπει να είναι παρών ή όχι, κάτι που ο κ. Βούρβαχης δεν το δέχθηκε, ως μη ημερήσιας διάταξης θέμα.

Έντονοι διάλογοι εξ αρχής

“Δεν ξεκινάς καλά Γιώργο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσος Κουρουπάκης,

“Έτσι έχει μάθει”, ήταν το σχόλιο το Μιχάλη Κοτζαμιχάλη.

“Παρακαλώ να φύγουν όσοι δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται στην αίθουσα”, ήταν η απάντηση Βούρβαχη.

“Σας έχω φέρει δύο σχετικά έγγραφα από το Δ.Σ. του Πλατανιά, που αποδεικνύουν ότι είμαι μέλος και έχω δικαίωμα να είμαι στην αίθουσα και να εκπροσωπώ”, τόνισε ο Στέλιος Βαρουξάκης, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων να αναφέρει ότι το σωματείο του Πλατανιά έχει υποχρέωση να τηρεί κάποια βιβλία.

“Να ψηφίσουν τα σωματεία που θέλουν να είμαι εδώ. Πόσες φορές το χρόνο πρέπει να φέρνουμε τα βιβλία μας; Σας έχουμε φέρει νόμιμα έγγραφα. Δε σας φοβάμαι κε Βούρβαχη, μη με απειλείτε”, ανταπάντησε ο κ. Βαρουξάκης.

“Δε θα κάνετε μπάχαλο τη συνέλευση. Θα καλέσω την αστυνομία. Ξέρετε τι αδίκημα είναι αυτό που διαπράττετε; Δε μπορούμε να βάλουμε τέτοιο θέμα στη γενική συνέλευση. Δεν είναι επίσημα τα έγγραφα. Θέλετε να τρέχουμε στα δικαστήρια;”, είπε ο κ. Βούρβαχης.

Σε αυτό το σημείο εκφράστηκε η δυσαρέσκεια πολλών σωματείων, με τους εκπροσώπους τους να τονίζουν πως εμείς οι υπόλοιποι θα έχουμε απλή παρουσία;

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, Ανδρέας Χιωτάκης έθεσε δύο απλά ερωτήματα… “Τι είναι αυτά τα έγγραφα που σας κατέθεσε; Έχει δικαίωμα ο κ. Βαρουξάκης, αφού φέρει τα βιβλία, να γίνει Γ.Σ. στο σωματείο του για εγγραφή νεών μελών και να ξαναφέρει τα βιβλία;”

“Μετά από ένα χρόνο εγγραφής μπορεί να παρίσταται”, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων.

“Γιατί τόσες ημέρες που ζητήσαμε τα βιβλία από τον Πλατανιά δε μας τα έφεραν;”, σημείωσε ο κ. Ιορδάνης Ακασιάδης.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βαρουξάκης αποχώρησε από την αίθουσα και μαζί του και οι εκπρόσωποι των σωματείων που φαίνεται πως στηρίζουν το συνδυασμό του. Δείτε το βίντεο

Ψηφίστηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Τελικά, μετά την επεισοδιακή έναρξη, τους έντονους διαλόγους και την αποχώρηση 18 εκπροσώπων, ψηφίστηκαν, τόσο ο διοικητικός, όσο και ο οικονομικός απολογισμός.

  • Σύνολο: 43
  • Παρών: 38
  • Οικονομικός απολογισμός: 23 ΝΑΙ – 1 ΛΕΥΚΟ
  • Διοικητικός απολογισμός: 22 ΝΑΙ – 1 ΟΧΙ – 1 ΛΕΥΚΟ

Να σημειωθεί ότι εκτός διαδικασίας βρέθηκαν κάποιες ομάδες, ενώ κάποιες άλλες ήταν απούσες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του parakritika.gr, ο κ. Βαρουξάκης αναμένεται να προσβάλλει νομικά τα αποτετελέσμα της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Χανίων.

 

Σημ.: Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Βούρβαχη περί χρηματισμού μέσων ενημέρωσης στα Χανιά, το parakritika.gr καλεί τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων να αποδείξει τα λεγόμενά του, ενδεχομένως και με παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Σε αντίθετη περίπτωση, τέτοιες δηλώσεις δε συνάδουν με το ήθος που επιδεικνύουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ειδικά στην Κρήτη, μη έχοντας δώσει ποτέ δικαιώματα για σχόλια τέτοιου τύπου.

Αν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων έχει αποδείξεις και όχι ενδείξεις, τότε -επαναλαμβάνουμε- να κληθεί Εισαγγελέας να ερευνήσει την καταγγελία του.

Αλλιώς πρόκειται για τουλάχιστον “ατυχή” δήλωσή του ενώπιον των εκπροσώπων των σωματείων, αλλά και των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Χανίων.

Πηγή:www.parakritika.gr