Αστειότητες!Στα 250 εκ. η μεταγραφή Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γ.

Το επίσημο κόστος μετακίνησης του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μαν. Γιουνάιτεντ, που τις πρώτες ώρες της Τρίτης έγινε και επίσημη, είναι 105 εκατ. ευρώ. Όμως το πραγματικό αγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ.

Στη συμφωνία προβλέπονται μπόνους ύψους 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, θα εισπράξει άλλα 20 εκατ. ευρώ συν έσοδα από τη διαχείριση της εικόνας του Γάλλου μέσου.

Συνυπολογίζοντας πως ο 22χρονος άσος θα εισπράττει 20 εκατ. ευρώ ετησίως ή 345.000 ευρώ την εβδομάδα, το συνολικό κόστος για την απόκτησή του θα φτάσει κοντά στα 250 εκατ. ευρώ.

Προφανώς και το συνολικό ποσό αγγίζει τα όρια της γελοιότητας αν αναλογιστεί κάποιος ότι πριν από είκοσι χρόνια το κόστος της μεταγραφής του Ρονάλντο άγγιζε μετά βίας τα 10 εκ. ή λίγο αργότερα ο Ροναλντίνιο τα 25.Ακόμα  και το υπερβολικό κόστος των μεταγραφών των Ρονάλντο και Μπέϊλ στην Ρεάλ και μάλιστα σε τελείως διαφορετικές οικονομικά εποχές φαντάζουν χαμηλές σε σχέση με του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Ακόμα και αν το ποδόσφαιρο ήταν πάντα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, εμπόριο δεν παύει σε εποχές που οι μισοί Ευρωπαίοι πολίτες ταλανίζονται από οικονομική ανέχεια να δίνονται (αν, φυσικά , αληθεύουν οι αριθμοί) τόσο μεγάλα ποσά για αθλητές έστω και αν θεωρούνται μοναδικές περιπτώσεις…