Β. Παπαδάκης: ”Ο Πανακρωτηριακός είναι το δεύτερο σπίτι μου!”

Μια μίνι συνέντευξη από καρδιάς, παραχώρησε ο τεχνικός του Πανακρωτηριακού Βασίλης Παπαδάκης στο xaniasportfm.gr, μιλώντας για το ερχόμενο παιχνίδι με την Κορωνίδα όπου η ομάδα του θα προσπαθήσει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, για την πορεία της ομάδας, για το αν πηγαίνει για πρωτάθλημα ο Πανακρωτηριακός αλλά και για το τί σημαίνει για εκείνον ο σύλλογος.

-Πείτε μου δύο λόγια το ερχόμενο παιχνίδι της Κυριακής με την ομάδα του Βάμου, την Κορωνίδα.

”Για το παιχνίδι με την Κορωνίδα ο στόχος είναι η νίκη και θα προσπαθήσουμε να έρθει μέσα από μια ακόμα καλή εμφάνιση. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, ούτε χρόνος για να εφησυχάσεις. Κάθε ματς είναι σημαντικό και πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο. Θεωρώ επίσης σημαντικό πως για την προσπάθεια που κάνουμε για να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, είναι απαραίτητο να είμαστε σε κάθε παιχνίδι στα Καθιανά πολύ απαιτητικοί όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και την γενικότερη εικόνα μας σαν ομάδα.”

Η ομάδα έχει κάνει το 3 στα 3, έχει μηδέν παθητικό και καλυτερεύει συνεχώς. Αυτό που πιστεύετε ότι οφείλεται ;

”Σίγουρα τα στατιστικά δείχνουν πράγματα και η πορεία μας είναι ανοδική. Ο φετινός Πανακρωτηριακός διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις και είναι σίγουρο ότι στην πορεία του χρόνου θα βελτιώνεται. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την εμπειρία και την ποιότητα, όσο και με το ταλέντο που υπάρχει. Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχουν μεγάλη όρεξη και προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις. Θεωρώ πως σε λίγο καιρό με την επιστροφή των παιδιών που είναι εκτός αυτό τον καιρό, η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ πιο δυνατή.”

Όσον αφορά τον πρωταθλητισμό, έχουν ακουστεί πολλά. Τελικά ο Πανακρωτηριακός πάει για πρωτάθλημα ή για πρωταθλητισμό;

”Όπως προείπα, έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, με ισχυρή προσωπικότητα και θέληση. Ποδοσφαιριστές που δουλεύουν σε υψηλό ρυθμό και έχουν απαιτήσεις από τον εαυτό τους, το συμπαίκτη τους, την ομάδα. Είναι σίγουρο ότι αυτή τη χρονιά κτίζουμε μια ομάδα, μέσα και έξω από το γήπεδο, γιατί οι απαιτήσεις στο επόμενο βήμα είναι πολλές. Είναι καλύτερο και σίγουρα πιο λογικό, να προχωράς με σωστά βήματα, χωρίς βιασύνη. Δεν μπορώ να πως πως κύριος στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα παιχνίδι που να μην επιζητούμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Στο ποδόσφαιρο πάντα παίζεις για τη νίκη!”

Περνάς πολλές ώρες από την ημέρα σου στο γήπεδο, απασχολούμενος με την προπόνηση της πρώτης ομάδας αλλά και με τις ακαδημίες. Τί είναι για σένα ο Πανακρωτηριακός;

”Διανύοντας την τρίτη χρονιά στην ομάδα, σίγουρα έχουν δημιουργηθεί δεσμοί. Υπάρχουν παιδιά στο ρόστερ που έχουμε περάσει πολλές ώρες μαζί στο γήπεδο, πολλές έντονες στιγμές! Αρκετοί νεαροί που εκτός από την ποδοσφαιρική τους εξέλιξη, διαμορφώνουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους στην καθημερινή επαφή μας. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ και σέβομαι, όπως ο κ.Σβουράκης, ο Βαγγέλης Ανδρεαδάκης κ.α. Μέσα από τη στήριξη των ανθρώπων της ομάδας τους οποίους ευχαριστώ για το ρόλο που μου έχουν αναθέσει και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, ουσιαστικά κατευθύνω όλο το οικοδόμημα και προσπαθώ να διαμορφώσω τη σκέψη, τη φιλοσοφία και την πορεία που θα ακολουθήσουμε σαν σωματείο. Η ευθύνη είναι μεγάλη, κυρίως σε ότι σχετίζεται με την ακαδημία και την επίδραση που έχει ότι κάνουμε σε μικρά παιδιά. Πιστεύω πολύ στην αξία της οικογένειας και στη δύναμη που μπορείς να αντλήσεις μέσα από αυτή, αλλά και από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ουσιαστικά ο Πανακρωτηριακός, είναι η κύρια απασχόληση και το γήπεδο στα Καθιανά το δεύτερο σπίτι μου! Αισθάνομαι τυχερός γιατί σε τοπικό επίπεδο, οι συνθήκες και οι προοπτικές που υπάρχουν στο Ακρωτήρι, είναι πραγματικά αξιόλογες και μπορώ να μετουσιώνω σε πράξη τη μεγάλη αγάπη που έχω για την προπονητική και το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να κάνουμε το γήπεδο στα Καθιανά μια κυψέλη αγάπης, σεβασμού, άθλησης και προοπτικής για κάθε παιδί. Οπότε, ο Πανακρωτηριακός εκφράζει για μένα πολύ περισσότερα από τη λέξη ομάδα και ένα χώρο εργασίας. Εκφράζει τους στόχους που έχω σαν προπονητής και σαν άνθρωπος και είναι σπουδαίο να νοιώθεις αυτή την έννοια της δημιουργίας.”