“Γελοιότητα της UEFA”

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86»…

Για την απάντηση προς τον κ. Πάτση μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε: «Ο κ. Πάτσης βγαίνει και μιλάει και μέχρι τώρα από μένα δεν είχε πάρει καμία απάντηση, γιατί δεν ήθελα να δυναμιτίσω μία κατάσταση. Όμως, θα πρέπει να καταλάβει, είτε του αρέσει, είτε όχι, ότι έχω ένα θεσμικό ρόλο στην πόλη του Βόλου, σε σχέση μ’ αυτόν. Από τη στιγμή που αναφέρεται επί προσωπικού, εγώ θα του απαντάω σε όλα τα επίπεδα. Για να καταλάβει ότι τελείωσαν αυτά που ήξερε. Από την απάντησή μου εύχομαι και ελπίζω να πήρε το μήνυμα και να τελειώσει εδώ το θέμα».

Για τον αγώνα μπαράζ του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη: «Όπως ανακοίνωσε η Football League, το μπαράζ του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα που προκύπτει από την FIFA, η οποία απαγορεύει να γίνονται επίσημοι αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, το παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή 15 Ιουνίου. Διαφορετικά θα πρέπει να γίνει νωρίτερα. Απ’ ότι διαβάζω, τουλάχιστον και το λέω αυτό πληροφοριακά».

Για το θέμα που προέκυψε στη Νίκη από το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών: «Για το θέμα που προέκυψε με τη Νίκη Βόλου θα μιλήσω με τη ιδιότητα του δημάρχου. Όταν μιλάω ως φίλαθλος μπορεί να βγάζω προς τα έξω τα φίλαθλα αισθήματά μου, όταν όμως μιλάω ως δήμαρχος, τοποθετούμαι επίσημα. Στην περίπτωση της Νίκης θα μιλήσω ως δήμαρχος, ως Αχιλλέας Μπέος και ως φίλαθλος, με τριπλή ιδιότητα δηλαδή.

Αυτό που βίωσα εγώ, η οικογένειά μου και η αγαπημένη μου ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου, την πραγματική αδικία, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τη βιώσει η Νίκη Βόλου. Γιατί δεν μπορούν να σπιλώσουν ιστορίες, να ρίχνουν λάσπη σε ανθρώπους, να καταδικάζουν ομάδες, χωρίς στοιχεία.

Το τι έγινε στο παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου το ξέρει καλύτερα ο κ. Πάτσης, ο κ. Στούπας και ίσως δύο-τρία άτομα ακόμη. Αυτό, όμως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, να δώσει το δικαίωμα σε κανέναν αθλητικό δικαστή να καταδικάσει μια ιστορία, έναν φίλαθλο κόσμο. Είναι αλητεία και το έχω βιώσει, τόσο εγώ, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου με τον χειρότερο τρόπο.

Αν κάποιοι με την πικρία που έχουν για τα όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό Βόλου το 2011 χάρηκαν για αυτό που έγινε με τη Νίκη, δεν σημαίνει πως το ίδιο ισχύει και για μένα. Ζητώ από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου να μην επικροτούν τέτοιες καταστάσεις. Γιατί πραγματικά είναι άδικο. Δεν κάνω επικοινωνιακή πολιτική για να κερδίσω κάτι. Η έκθεση της UEFA είναι μία γελοιότητα. Για να αποδειχθεί κάτι πρέπει να υπάρχουν στοιχεία, τα οποία δεν θα πρέπει να αμφισβητούνται. Στην προκειμένη περίπτωση είμαι πεπεισμένος ότι η Νίκη δεν πρόκειται να τιμωρηθεί και αυτό το λέω με βεβαιότητα. Κι αυτό είναι το σωστό…

Θα μου πείτε γιατί τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου… Γιατί τότε δεν υπήρχε μία απόφαση σύμφωνα με δικαστική συνείδηση που πάρθηκε από δικαστές με ακεραιότητα. Ήταν μια απόφαση από επίορκους δικαστές. Ήταν μια ακραία πολιτική απόφαση την οποία παραδέχθηκε, εκ των υστέρων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αν χρειαστεί, μέχρι και μάρτυρας θα πάω υπέρ της Νίκης, έστω και αν υπάρχει μία αντιπαλότητα σε επίπεδο ομάδων. Υπηρετώ το δίκαιο και αυτή είναι θέση μου. Όπως έχω τονίσει, δεν είμαι στενοχωρημένος που η Νίκη ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ. Τη συγχαίρω και έστειλα μάλιστα και επιστολή. Είμαι στενοχωρημένος γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ανέβηκε κατηγορία».

mikriliga.gr