Για… γεμάτες τσέπες τα εισιτήρια του Μουντιάλ!

Η Ελλάδα από σήμερα είναι στο Μουντιάλ! Ας δούμε τι σημαινει οικονομικά αυτό για οσους αντέχουν εστω… την σκεψη οτι θα μπορούσαν να παραβρεθούν εκεί, όπως ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2014 η ΦΙΦΑ!

Συνολικά, περίπου 3 εκατ. εισητήρια θα είναι διαθέσιμα για τους φιλάθλους.

Όσον αφορά στις τιμές, τώρα, το χαμηλότερο ποσό που θα μπορεί κανείς να πληρώσει θα είναι τα 69 ευρώ και αυτά μόνο για αγώνες της φάσης των ομίλων, με εξαίρεση την πρεμιέρα.

Για αυτούς που τα χρήματα δεν τους λείπουν και ιδιαίτερα, το ακριβότερο εισιτήριο, φυσικά, αφορά στον τελικό της διοργάνωσης και ανέρχεται στα 1.150 ευρώ.

Γενικότερα, οι τιμές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, με αύξουσα σειρά. Πάμε να τις δούμε, αναλυτικά:

Αγώνας πρεμιέρας: Στο πρώτο ματς της διοργάνωσης, που πάντα είναι ιδιαίτερο, το χαμηλότερο εισιτήριο ανέρχεται στα 255 ευρώ (!), το λίγο πιο… «τσιμπημένο» στα 380 ευρώ και το πιο ακριβό 575 ευρώ. Βλέπετε, θα παίζει και η Βραζιλία στο πρώτο ματς.

Αγώνες ομίλων: Στη φάση των ομίλων βρίσκουμε και τα πιο φθηνά (ο Θεός να τα κάνει) εισιτήρια. Το χαμηλότερο είναι στα 69 ευρώ, ενώ το ακριβότερο στα 203 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται και στην ενδιάμεση τιμή των 157 ευρώ.

Αγώνες φάσης των 16: Όσο περνάνε οι γύροι, τόσο «τσουχτερές» γίνονται και οι τιμές των εισιτηρίων. Στη φάση των «16», ξεκινούμε από τα 128 ευρώ, συνεχίζουμε στα 192 ευρώ, για να φτάσουμε στο ταβάνι των 255 ευρώ.

Προημιτελικοί: Εδώ το πράγμα αρχίζει να «χοντραίνει» για τα καλά, με 8 ομάδες να έχουν μείνει στη διοργάνωση. Η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 192 ευρώ. Στη συνέχεια, θα πωλούνται εισιτήρια στην τιμή των 255 ευρώ, για να εκτοξευθεί στα ύψη η τιμή των ακριβότερων εισιτηρίων, με 384 ευρώ.

Ημιτελικοί: Και, αν σας… τάραξαν τα προηγούμενα, ετοιμαστείτε για χειρότερα. Στα ημιτελικά πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για να παρακολουθήσεις από κοντά δύο από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ξεκινάμε από τα 319 ευρώ (!), συνεχίζουμε στα 511 ευρώ και καταλήγουμε στο εξωφρενικό ποσό των 767 ευρώ

Μικρός τελικός: Οι τιμές των εισιτηρίων του αγώνα κατάταξης των θέσεων 3-4, που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ηττημένων της ημιτελικής φάσης, είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αντίστοιχες τιμές των προημιτελικών. 192 ευρώ, 255 ευρώ, 384 ευρώ.

Τελικός: Για το κορυφαίο ματς του κόσμου, ούτε λόγος για τους μη εύπορους. Εκτός αν έχουν τη διάθεση να… σκάσουν δύο μηνιάτικα για να το δουν από κοντά και όχι από την τηλεόραση. Ξεκινάμε από τα 511 ευρώ ως χαμηλότερη τιμή. Συνεχίζουμε στα 767 ευρώ και καταλήγουμε στο αστρονομικό (και απαγορευτικό) ποσό των 1150 ευρώ!

Ειδικές τιμές για τους Βραζιλιάνους

Για τους φιλάθλους-πολίτες της διοργανώτριας χώρας, Βραζιλίας, θα υπάρξουν ειδικές τιμές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΦΙΦΑ, οι εν λόγω προσφορές του ερχόμενου Μουντιάλ θα είναι οι χαμηλότερες όλων των εποχών.

Οι Βραζιλιάνοι άνω των 60 ετών, καθώς και οι μαθητές και οι φοιτητές, θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια που ξεκινούν από μόλις 18 ευρώ!

Σημειώνεται ότι στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (2010) τα εισιτήρια για τις ειδικές αυτές κατηγορίες ξεκινούσαν από τα 23 ευρώ.

Όσον αφορά γενικότερα στο βραζιλιάνικο λαό, που μαστίζεται τον τελευταίο καιρό από τα οικονομικά προβλήματα, η αρχική τιμή ανέρχεται στα 35 ευρώ.

Από το σύνολο των εισιτηρίων (περίπου 3 εκατ.) τα 400.000 θα διατεθούν αποκλειστικά στους κατοίκους της Βραζιλίας, ενώ 50.000 «μαγικά χαρτάκια» θα πάνε στους εργάτες που συμμετείχαν στην αναβάθμιση και την κατασκευή των σταδίων που θα χρησιμοποιηθούν για το Μουντιάλ.

Επίσης, οι φίλαθλοι θα μπορούν να στείλουν μόλις μία αίτηση, το πολύ για τέσσερα εισιτήρια και για όχι παραπάνω από επτά αγώνες της διοργάνωσης.

Σύμφωνα, τέλος, με τη ΦΙΦΑ, θα υπάρξει ειδικό σύστημα μεταπώλησης εισιτηρίων, σε περίπτωση που κάποιος ο οποίος αγόρασε εισιτήριο δεν μπορέσει να παραβρεθεί στο γήπεδο.

Μήπως να το… ξανασκεφτούμε??