Για το το Europa League πάω καλά..;

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Βέροια ήδη προηγείται εύκολα του Παναθηναϊκού με 3-0 ολοκληρώνοντας το “δράμα” των πρασίνων με τις νεοφώτιστες από τις οποίες συμπλήρωσε ένα εντυπωσιακό 3 στα 3 χάνοντας από όλους…

Παράλληλα,βέβαια, η Βέροια με αυτή της τη νίκη φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τον Πλατανιά ανεβάζοντας κι άλλο την “πίεση” του Αναστασιάδη που καλείται να λύσει μια πολύ δύσκολη εξίσωση.

Αφενός ακόμα ψάχνεται.Προβάρει σχήματα και παίκτες ανακατεύοντας συνεχώς την τράπουλα.Μέσα σε δυο μόλις παιχνίδια του πρωταθλήματος προλάβαμε να δούμε δεξιά στα μπακ (έστω και κατά συνθήκη) τρεις παίκτες .Γκονζάλες,Ουκάρ και Μιρτσέτα. Προφανώς η θέση “φωνάζει”.

Είδαμε διαφορετικούς σχεδιασμούς στα χαφ αλλά και στην επίθεση.

Αποτέλεσμα; Μια νίκη επί του Παναθηναίκού-την οποία,πάντως ο ίδιος ο κόουτς την πίστωσε σε παίκτες και Χατζηνικολάου-μια ισοπαλία (εντός) και δύο ήττες εκτός.

Πέρας πρώτου γύρου στους 16 βαθμούς. Δεν είναι λίγοι για κλάματα αλλά ούτε και πολλοί για πανηγυρισμούς.Είναι αρκετοί για εγρήγορση.Ο χρόνος και οι αγωνιστικές πλέον μετρούν αντίστροφα.

Τα Μπορεί γίνονται Πρέπει γιατί απλά δεν υπάρχει πισωγύρισμα.Έρχονται εφτά “καυτά” εντός έδρας παιχνίδια με την τετράδα εξ’ αυτών με τις λεγόμενες “μεγάλες”-έστω κι αν φέτος κάποιες δεν δείχνουν τέτοιες- (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Άρη και Ολυμπιακό).Θεωρητικά ο “μαγικός αριθμός” είναι το 30.Όποιος φτάσει εκεί,μάλλον, δεν θα κινδυνεύσει. Με την εικόνα που δείχνει ο Πλατανιάς από τα μισά του πρωταθλήματος και μετά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο. 

Η ομάδα δείχνει κουρασμένη πράγμα απόλυτα λογικό ελλείψει ικανού- αριθμητικά και ποιοτικά- ρόστερ.Οι 30+ παίκτες της έχουνε μείνει από “καύσιμα” και ευτυχώς η διακοπή θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανανήψουν.

Το ζητούμενο,όμως δεν είναι αυτό γιατί…

…αφετέρου ο Αναστασιάδης γνωρίζει ότι θέλει ενίσχυση.Δεν αρκούν ούτε ένας ούτε δυο παίκτες.Συζητάμε από τρεις και πάνω.Και όχι απλά συμπληρώματα αλλά βασικότατους.

Κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη.Τόσο απλό όσο ακούγεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΤ ΗΣΥΧΟ…

Το έχω πει από την πρώτη στιγμή.Ο Σεροπιάν είναι ένα σοβαρό παιδί,καλός προπονητής αλλά δεν είναι ρομπότ.Είναι άνθρωπος με νεύρα και συναισθήματα. Μπορεί κι εγώ στο πρώτο άκουσμα των δηλώσεων του, όπου κατηγόρησε μεταξύ των άλλων και μερίδα δημοσιογράφων για στοχοποίηση της ομάδας να μου κακοπήγε γιατί δεν ονομάτισε ποιούς εννοεί,σε δεύτερη,όμως, ανάγνωση του αναγνωρίζω το δικαίωμα να είναι τσαντισμένος.

Μόνο αυτός γνωρίζει τι τραβά μέσα σε αυτήν την ομάδα με τα τόσα πολλά και διαφορετικά προβλήματα.Λέει κάτι σήμερα στους παίκτες του ή στη διοίκηση και το βλέπει …χθες σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και blogs. Είναι να μην τρελαίνεται; Και μέσα σε όλα πρέπει να κάνει τον μπαμπά και τον ψυχολόγο σε κάθε μικρό ή μεγάλο που έχει χάσει το μέτρο…

Ο Σεροπιάν δεν υπερασπίζεται τον ΑΟΧ. Υπερασπίζεται τη δουλειά του και την αξιοπρέπεια του. Σήμερα που βρίσκεται στον ΑΟΧ και αύριο που θα βρεθεί κάπου αλλού.

Αφήστε τον ήσυχο να κάνει του δουλειά του…

Τουλάχιστον, εκείνος μοιάζει να νοιάζεται…