Γράφας: «Σήμερα βάλαμε άλλο ένα λιθαράκι ως προς στον στόχο»

Δίκαιο χαρακτήρισε το 2-0 του ΑΟ Χανιά επί της Ελευσίνας ο Θωμάς Γράφας στη συνέντευξη Τύπου. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του, αλλά και του βοηθού του Θανάση Δημόπουλου, Χρήστου Παντιώρα.

Οι δηλώσεις του Θωμά Γράφα:

«Ήταν το δεύτερο ματς που εμείς παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο και καταφέραμε σε αυτά τα δύο ματς το απόλυτο για να είναι πιο καλή η συνέχεια για μας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η νίκη μας είναι δίκαιη. Για ένα ακόμα παιχνίδι είχαμε αρκετά καλή εικόνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και απειληθήκαμε από τον αντίπαλο μια φορά στην αρχή του δευτέρου μέρους. Κι αυτό είναι δύσκολο να το πετύχεις γιατί η Ελευσίνα είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη που πετύχαμε, την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει. Εμείς σήμερα βάλαμε άλλο ένα λιθαράκι ως προς στον στόχο, που είναι η σωτηρία και προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτόν, χωρίς να έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα. Όπως και το προηγούμενο παιχνίδι, έτσι κι αυτό για εμάς τελείωσε και καλώς εχόντων των πραγμάτων, μόλις επιστρέψουμε θα πρέπει να επικεντρωθούμε 100% στον επόμενο αντίπαλο», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του ΑΟΧ.

Για τον χαρακτήρα των Χανίων στα τελευταία ματς και το αν αυτή η νίκη εξασφαλίζει την παραμονή, επισήμανε: «Η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα, όχι μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια. Κοιτάξτε και τα προηγούμενα ματς της ομάδας με τα Τρίκαλα, με την Παναχαϊκή και στις Σέρρες. Προέρχεται από καλά παιχνίδια η ομάδα και πράγματι στα τελευταία δύο ματς δείξαμε χαρακτήρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που πετύχαμε σήμερα δεν μας εξασφαλίζει. Για να πεις πως έχει σωθεί, πρέπει να σωθείς και μαθηματικά. Απομένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια, κι αν εμείς νομίζουμε ότι σήμερα τέλειωσαν όλα, θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο λάθος. Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη».

Οι δηλώσεις του Παντιώρα:

«Από ένα λάθος του επόπτη, που έδωσε πλάγιο που ήταν αλλαγή για εμάς, ξεκίνησε το πρώτο γκολ. Έτσι ξεκίνησε μια αναστάτωση στους παίκτες της ομάδας μας. Από ένα αμυντικό λάθος στο 43’ δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ από τα στημένα, στα οποία παρουσιάσαμε σημαντικές αδυναμίες, τις οποίες θα πρέπει να τις δουλέψουμε και να λύσουμε τα προβλήματα στην προπόνηση. Στη διάρκεια της ανάπαυλας, δώσαμε νέες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές μας. Αλλάξαμε τον σχηματισμό μας τον κάναμε πιο επιθετικό, τον κάναμε 4-3-3 και στο 49’ δημιουργήσαμε μια καλή ευκαιρία για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, και να μειώσουμε το σκορ σε 2-1. Από εκεί και πέρα, ο συνάδελφος προπονητής έκανε καλή διαχείριση του αγώνα, οπισθοχώρησε και με τον ποιοτικό παίκτη, τον Μασάδο, κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΑΟ Χανιά και την αστυνομική διεύθυνση Χανίων για τη φιλοξενία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον συνάδελφο για την βελτίωση που έχει φέρει στην ομάδα του από τη στιγμή που ανέλαβε ξανά. Εμείς προχωράμε στον στόχο μας που είναι η σωτηρία, αν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε με τα νέα παιδιά που έχει η ομάδα μας.

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα: «Θεωρώ πως είναι δίκαιο, αν και το 1-0 ξεκίνησε από ένα λάθος του επόπτη και είναι η τρίτη αγωνιστική που μας αδίκησαν. Στη Ζάκυνθο από λάθος του επόπτη μας ακύρωσαν γκολ και στην Ελευσίνα με τον Κισσαμικό σκοράραμε κανονικό γκολ και μας το ακύρωσαν και ο διαιτητής που ήταν κοντά δεν πήρε τη φάση πάνω του ως όφειλε. Η ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο της με τα νέα παιδιά που διαθέτουμε και τους έμπειρους και θα δούμε. Πάντως, νομίζω πως δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, γιατί κάποιες ομάδες έχουν αναβληθέντα ματς, που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να υπάρχει ισονομία και αξιοκρατία. Και κάποιες ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα νομίζω πως δεν παίζουν στο πρωτάθλημα νόμιμα».