Δανεικός από τον Πλατανιά στον ΑΟΧ, ο Σούκιας

Μια νέα σελίδα φαίνεται να ανοίγει στις σχέσεις Πλατανιά και ΑΟΧ νε την οριστικοποίηση του δανεισμού για τον επόμενο χρόνο από τους “κόκκινους” στους “μπλέ” του νεαρού Ραφαήλ Σούκια. Ο εικοσάχρονος μέσος είχε κάποιες -λίγες είναι η αλήθεια- συμμετοχές με την ομάδα του Πλατανιά και την περασμένη χρονιά,όμως,   όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Χριστόπουλος τον υπολογίζει για το μέλλον και εφόσον δουλέψει θα έχει τη δυνατότητα να πάρει τις ευκαιρίες του σε μια μικρότερη κατηγορία.

‘Άλλωστε, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε πρόπερσι βασικός στην U20 του Ολυμπιακού σημειώνοντας μάλιστα το πρώτο επίσημο Ευρωπαϊκό τέρμα των ερυθρόλευκων στην εντυπωσιακή πορεία του Θρύλου μέχρι τους “8” του NextGen Series.

Πάνω απ΄όλα , όμως, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι άνοιξε-επιτέλους- δίοδος επικοινωνίας μεταξύ των δυο Χανιώτικων ομάδων κάτι που-βραχυπρόθεσμα- αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη και στις δυο.

Κλήση για τρεις στις Εθνικές ομάδες

Τρεις ποδοσφαιριστές του Πλατανιά Χανίων κλήθηκαν στις εθνικές τους ομάδες.

Πρόκειται για τον Άζρακ Γιασίν Μαχαμάτ (Τσαντ), τον Μπερνάρ Ονάνγκα Ιτούα (Κονγκό) και τον Ζένια Νέπλιακ (Ουκρανία).
Ο Μαχαμάτ αναμένεται να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στον φιλικό αγώνα με το Μαρόκο (5/9), ενώ ο Ιτούα θα είναι στην αποστολή για τους αγώνες με Νιγηρία (6/9) και Σουδάν (10/9), που θα διεξαχθούν για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η τελική φάση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το 2015 στο Μαρόκο.
Τέλος, ο Νέπλιακ θα είναι στην αποστολή της εθνικής ομάδας Κ21 της Ουκρανίας για τους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21, με Ελβετία (4/9) και Λιχτενστάιν (8/9).
Οι τρεις ποδοσφαιριστές θα απουσιάζουν από τις προπονήσεις της ομάδας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ακόμα δυο παίκτες του Πλατανιά παρακολουθούνται στενά από τους υπευθύνους των χωρών τους προκειμένου να βρεθούν και εκείνοι στα εθνικά τους συγκροτήματα.Ο λόγος για τους Μιλούνοβιτς και Κουλιμπαλί που λόγω της αποχής τους το τελευταίο διάστημα δεν κλήθηκαν από τους ομοσπονδιακούς τους προπονητές.