Δερμίσης: ‘ Στόχος της Επισκοπής η άνοδος’

Ακόμη καλύτερη συνέχεια για την Επισκοπή στο πρωτάθλημα της Football League 2 περιμένει ο 19χρονος αμυντικός της ομάδας, Γιάννης Δερμίσης.

«Η μέχρι τώρα πορεία μας μόνο τυχαία δεν είναι γιατί έχουμε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας και στόχος μας ήταν η άνοδος από την αρχή. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να είμαστε λίγο καλύτερα γιατί έχουμε δύο ήττες από τον Αστέρα Μαγούλας και τον Φωστήρα. Κλείσαμε το 2012 με δύο μεγάλες νίκες. Έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στην διακοπή να πάρουμε κάτι από τα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν και να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια», ήταν η τοποθέτηση του νεαρού άσου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κρήτη Σπορ Fm 87.6» για τη μέχρι τώρα πορεία της Επισκοπής στο πρωτάθλημα.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τις ιδιαιτερότητές του: «Η Γ΄ Εθνική είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα ειδικά στο Νότιο Όμιλο που έχουμε ένα ρεπό και ένα ματς που δεν παίζουμε μετά την αποχώρηση από το πρωτάθλημα του Εθνικού Αστέρα. Επίσης είναι λίγες οι ομάδες και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους. Για παράδειγμα ο Ρούβας είναι μια ποιοτική ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές, η οποία αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Εμείς, ο Παναιγιάλειος και ο Φωστήρας είμαστε λίγο πιο καλές ομάδα, έχουμε το κάτι παραπάνω, αλλά θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος για τις έξι θέσεις που οδηγούν στη Β΄Εθνική».

Για τα Χανιά: «Και τα Χανιά είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον και θεαματικό παιχνίδι ανάμεσά μας. Τα Χανιά θα βρεθούν ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο».

Για την πορεία του μέχρι την Επισκοπή: «Προέρχομαι από ένα γεμάτο πρωτάθλημα με τον Βατανιακό, είχα μερικές προτάσεις και από μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά δεν ήθελα να πάρω μια βιαστική απόφαση και επέλεξα την Επισκοπή γιατί ήξερα ότι είναι μια οργανωμένη ομάδα που θα χτυπήσει την άνοδο. Ήρθα στο Ρέθυμνο, είδα τις εγκαταστάσεις και διαπίστωσα ότι είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα και για αυτό την επέλεξα για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Στόχος μου είναι να βρεθώ σε μια ομάδα του εξωτερικού, γιατί χρόνο με το χρόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει. Βλέπουμε στην ΑΕΚ, στον Πανιώνιο και στην Ξάνθη που παίζουν πολλά νέα παιδιά αλλά οι συνθήκες είναι αυτές που μας προβληματίζουν. Χρόνο με το χρόνο θα δοθούν ευκαιρίες στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα».