Δεσμεύσεις από τον Σταθάκη για το κολυμβητήριο (photos)

Τη στήριξη της Πολιτείας για τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο Κολυμβητήριο Χανίων και αφορούν την αναβάθμισή του, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί στο χώρο των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Σταθάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο που βρίσκονται οι πισίνες των 12.5, 25 και 50 μέτρων και να επιβεβαιώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα αλλά τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα.

Ο Υπουργός είχε δίπλα του την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη και πολλά από τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο.Χ., ενώ εκ μέρους του Ε.Α.Κ. Χανίων παρέστη ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Βασίλης Λιβάνιος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι: «Με την συνάντηση μας σήμερα θέλουμε να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της κυβέρνησης υπό τους δημοσιονομικούς περιορισμούς έτσι ώστε να υπάρξει ισχυρή στήριξη της παράδοσης που υπάρχει στην πόλη μας και η οποία εκφράζεται από το Ναυτικό Ομιλο Χανίων. Έχουν γίνει κάποια έργα -έχουν ξεκινήσει κάποιες πρωτοβουλίες- και ελπίζουμε να ολοκληρωθούν με ένα σύστημα προστασίας το οποίο θα υπάρχει για το σύνολο των διαθέσιμων πισινών και το οποίο θα διασφαλίζει μια ισχυρή παρουσία και αναβάθμιση γενικά των υποδομών. Οι υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί για πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή με έναν στοιχειώδη σχεδιασμό θα μπορούσε να υπάρξει ένας προγραμματισμός έργων, τα οποία θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις δραστηριότητες οι οποίες “αγκαλιάζουν” πάρα πολλές χανιώτικες οικογένειες και πάρα πολλά παιδιά τα οποία ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό».

Σε ερώτηση δε για το τι αφορά ο «στοιχειώδης σχεδιασμός» για τον οποίο μίλησε, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Όπως ξέρετε, έχουμε εντάξει κάποια έργα που αφορούν κουβέρτες οι οποίες καλύπτουν τις πισίνες. Το επόμενο βήμα είναι να προστατευτεί και η μεγάλη πισίνα, αυτή των 50 μέτρων, έχοντας βρεθεί το κονδύλι. Νομίζω ότι θα γίνει άμεσα».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ Από την πλευρά της, η κα Πράπα-Μυλωνάκη δήλωσε: «Πάγιο αίτημα των οικογενειών στα Χανιά που ασχολούνται με το ναυταθλητισμό είναι το άνοιγμα της πισίνας των 50 μέτρων για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την αγορά ισοθερμικού καλύμματος που θα εξοικονομήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πετρελαίου και ενέργειας, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση, συνολικά, του κολυμβητηρίου. Πραγματικά, για πάρα πολλά χρόνια έχουμε ταλαιπωρηθεί με την έλλειψη πετρελαίου και τις κλειστές πισίνες. Ο Ναυτικός Ομιλος έχει προσπαθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια και έχει στηρίξει το κολυμβητήριο Χανίων, που το θεωρούμε σπίτι μας. Ελπίζουμε πραγματικά να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλα τα παιδιά που προσπαθούν και βρίσκονται στις πισίνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε μια πισίνα 25 μέτρων παράγοντας πραγματικό αθλητισμό με τη βοήθεια βέβαια των προπονητών μας οι οποίοι κάνουν τα μέγιστα. Ελπίζουμε οι εξαγγελίες του υπουργού να γίνουν γρήγορα πραγματικότητα και να μπορέσουμε να έχουμε στα Χανιά ένα πραγματικό στολίδι».